• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Trött på tjafs med IE det ena eller det andra

Hej tjejer,

Skulle bara skriva en rad men om det inte funkar nu heller ger jag upp!! IE 7 eller 8 eller 9 eller 10, vem bryr sig. Det ska funka! Annars lägg ner!!
Nu får jag väl erkänna att jag varit dålig på att skriva/höra av mig. Det händer så mycket i livet och inte allting är kul sas. Men just nu tänkte jag skulle berätta om vår ölandsresa i år, såg att jag just missade Gunilla där nere. Skramlan blev ju underkänd vid besiktningen i höstas, pga en besiktningsmans dåliga humör OCH såklart pga brister som jag nog inte riktigt förstått hur de kunde vara trafikfarliga och det är väl det de ska kolla? Om jag inte hade varit så trött på att åka med Skramlan, långsamt och dyrt om än mysigt, hade jag väl tagit en match men nu orkade jag inte tänka reparation och besiktning, inte bara sega utan även sura gubbar. Så jag har funderat lite hit och dit och letat lika mycket hit och dit. Men resultatet den här sommaren blev noll. Åkt min Focus, övernattat hos släkten – kul iofs – åkt med Mavericken (direktimporterad från USA av Kenny Grant och borde enligt min uppfattning ha fått stanna i USA), tog gardinerna från Skramlan och de blev kvällstid till ett litet mysigt tvåmanstält, tja beror på vad man har för pretentioner men trångt blev det och det funkade ju trots allt med dynorna från hammocken som sovunderlag, lite lakan etc. Det jag/vi saknade var möjligheten att dra sig tillbaka utom synhåll dagtid!
Såväl, när värsta kattP säsongen var över lyckades jag knöla in katterna på deras favoritkattP, välsigne er Vanja och Stina!, och vi for ner mot Öland. Det var förra torsdagen mot kvällningen och vi stannade över natt på en totalt hopplös och värdelös rastplats Hackelboö. Att det inte fanns något vatten på toan var väl OK, vatten hade jag med i 5-litersdunkar, men vägljudet! Ackackack! Stanna inte övernatt där! Så fredag drog vi ner till Öland, först Eriksöre men det var lite för tidigt på dagen, sedan Möckelmossen, men det var lite för tidigt det också för att ta natt så det blev Ismanstorps borg, lika ljuvligt och ostört som sist. Sov igen allt det vi inte kunde sova på Hackelboö. Morgonen därpå försökte vi oss på ett besök i kaffestugan därstädes men det var stängt, troligen mötte vi Kalle i kaffestugan när vi åkte därifrån men inte mycket att göra åt det. Sedan fortsatte vi norrut. Jag hade nog önskat Ottenby och Degerhamn men ibland får man kompromissa eller hur tjejer. Vi hamnade i Nabbelund först för jag missade avtagsvägen till Trollskogen men åkte ner igen och efter diverse andra utvikningar, Kårehamn, Källa, Böda, hamnade vi i Nabbelund igen.Där har de infört ställplatser för pb 2 och öppnat upp toaletter och duschrum så det är en klar förbättring från när vi var där senast. Liksom det var fler husbilar. Nu åkte ju vi personbil så vi stod på parkeringen utan att betala och nyttjade toan på samma sätt.
Dagen därpå åkte vi via Neptuni åkrar ner till Möckelmossen – passade inte andra parten – och vidare till Eriksöre för övernattning före hemresan. Jag vägrade nämligen att åka en söndag när troligen halva Öland skulle avfolkas utan ville åka måndag. Och så blev det. Lugnt och fint. Nästan ingen trafik.
Och vad som händer sedan, ja det vet jag inte.På ett sätt var det här en nyttig lärdom för jag har tänkt på/drömt om en Vw Caddy, kanske Maxi och kanske Life. Men nu undrar jag nog, det var inte riktigt kul att ligga så trångt, vi är ju inte tonåringar längre, och man lär väl ligga lika trångt i en Caddy. Det är ena sidan av saken. Å andra sidan vill jag inte ha en husbil på över 6 m, frågan är om jag ens vill ha en på över 5 m. Långbäddar såklart, fick nog av att ligga på tvären i Skramlan så på det sättet var i alla fall Mavericken bättre. Vill ha ståhöjd åtminstone någonstans. Avskilt toautrymme. Och helst nästan gratis. Vaddå, drömma är ju gratis i alla fall! Och bor man på landet med skogen som närmsta granne och har tillbringar större delen av sin fritid på sjön – ja då är det inte campingplatser etc som är drömmen. En lagom liten bil med lagom stort utrymme.
Imorgon ska jag åka till vävlokalen för första gången den här sommaren.
Kramisar på er.

Kommentarer

Hej Agneta.
Tack för dina härliga rader. Det var synd att vi missade varandra på Öland det hade varit så roligt att träffa er. Vi har varit ute med HB nästan hela sommaren haft det lugnt och skönt då jag drabbas av diskbråck under semestern. Nu till helgen ska vi åka till Tidaholm några dagar och bl.a. gratulera min far som fyller 85 år. Sen får vi vara hemma ett tag och ta hand om hus o trädgård. Ha det gott. Hoppas vi snart kan ses.
Kram Gunilla
 
Tack för ditt trevliga inlägg, vi var också på Öland, missade Gunilla & Rolf också. Ja Öland är ju avlångt..flera mil.
Country/wanja
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
445
Kommentarer
3
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen