• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Kemisk krigföring. För en tid sedan fantiserade jag om att spraya getingspray

på en mus eller råtta om de dök upp överraskande. Dessvärre måste jag erkänna att det är just vad jag har gjort, djurplågeri känns det verkligen som. Igår kväll när jag som den sista i huset skulle ta på nattdräkt och krypa till kojs och tände lampan i badrummet skvatt jag till och hojtade HO av överraskningen. Lika överraskad var en mus/råtta (jag håller på mus men vi har olika åsikter här) som tydligen varit i badkaret en stund för den hade lämnat lite bajskorn här och där. Den hoppade förtvivlat men lyckades inte komma upp över kanten - därför tror jag stenhårt att det var en mus - och sprang runt runt för att undvika hemska människan. Det var inte läge att gå efter en katt och slänga ner i badkaret för jag ville ha koll på kreaturet. Så inom räckhåll fanns fortfarande en burk getingspray (fast det är vinter, jo lite slarvigt) och jag sprayade den stackaren i ansiktet så mycket jag kunde och den sprang och jag sprayade och den blev blöt och tappade lite fart, dock ingen vit flagg eller så. Så jag greppade en liten tom hink (fd grekisk eller turkisk youghurt som jag har där för vissa ändamål), lyckades pricka in den över musen så när på svansen men den drog den in. Så tog jag en 5-litersdunk med vatten (som jag också har står där för vissa ändamål) och lade ovanpå den uppochnervända hinken för jag kunde inte komma på något annat sätt att hindra musen att komma ut igen. Hördes lite svaga rörelser ett par gånger. Sedan gick jag till sängs skamligt nog, var lite för feg att kolla om musen kolat eller inte och ville inte purra Rune. Sov inte så bra, hade lite dåligt samvete. Men jösses de kan väl hålla sig utom synhåll åtminstone. Idag fick Rune äran att lyfta på hinken. Jodå den lille stackaren var väldigt död och väldigt blöt. Suck.

Förresten är nog fällorna jag köpte på Coop inget vidare, ingen har gått i dem. Hade laddat med kattmat, ska försöka med müsli och russin istället.

Vi har haft plusgrader några dagar, lagom så det blivit isigt och halkigt. Och nu minus om än bara lite och mera snö så man inte ser isen. Det är det värsta med vintervädret i mitt tycke, hit och dit, upp och ner, ömsom snö och ömsom ishalka.

Ha det gott!

Agneta W:oops:

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
322
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen