• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Jordnötssmör?

Sedan när gillar svenska möss jordnötssmör? Trodde det bara var USA-barn som gillade jordnötssmör?

Hur som helst, efter dagens musfälleköporgie kom jag hem med bl a 2 st "basic by Miljöcenter AB", inhandlade på Coop Forum, där jag har medlemskort men inte brukar handla mest pga avståndet i mil men lite, lite som trots mot mina äldsta yngre syskon som bara är SÅÅÅÅÅ Coop. Nu ligger detta Coop Forum väggivägg med (System)bolaget så det föll mig in att gå in och kolla deras sortiment av musfällor. Jamen super bara. Musfälla med tunnel för 25 kr. Perfekt för en kattälskare som inte vill ha brutna tassar eller tillplattade nosar på sina små (stora och feta) pussgurkor. Köpte två högst ordinära också, att sätta inuti musburarna. Men denna basic - har laddat en, superenkelt även för en fegis som jag - och ställt den i badrummet. Både hoppas på att ingen fastnar och att nån gör det. Så man får se om de verkligen dör enkelt och snabbt! För det jag hörde idag av en var en hink med en bräda mot något lockade, vatten och glykol i hinken. Det kallar jag djurplågeri och funderar faktiskt på att, ja om inte säga upp bekantskapen så åtminstone försöka prata in lite vett i den skallen. Jag har hört den varianten förr men trodde inte att någon enda människa med något som helst vett skulle utsätta något djur för den sortens avlivning. Iofs ska drunkningsdöden vara rätt skön men vem vill drunka i en hink med vatten spetsat med glykol (tar ner ytspänningen).

Så har jag kollat på kvd idag efter gårdagens auktion där det fanns mera vw-handikapp-bussar. Jo, de landade OK prismässigt tror jag, gratulerar de som köpte. Jag kollade innan lite på nån site för bilvärdering men det verkade lite knäppt för de utgick hela tiden från ett miltal strax under 9000 trots att man matar in regnumret? Ja inte vet jag. Men förr räknade man ett visst antal kronor per antal körda mil och det borde man väl göra fortfarande?

Sweet dreams!
Agneta W

Kommentarer

F
Och varför någon skulle undra vad jordnössmör har med möss att göra?
Jo, företaget tipsar att man ska använda bete med lockande doft, f t e x jordnötssmör, ost, korv.

Och då kan jag säga: GLÖM ost, det är en myt att möss eller råttor gillar ost!

Ha det bra!

Agneta W
 
kan man ta russin, det har vi använt och det funkar kanon. Man trycker till lite när man sätter dit det så det blir lite kletigt av russinet. De kan inte äta betet och gå fria, för de får mer eller mindre slicka i sej det och då står de lite längre på plattan. :msn_thumbup: Eva
 
F
Bra tips,
ska prövas
(Katternas torrfoder brukar också funka men då måste det vara en sådan fälla som man kan lägga bitarna i utan att de ramlar ur.)
Agneta
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
372
Kommentarer
3
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen