• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Inget särskilt

Hej alla,
och hoppas ni är vid gott mod och tror på en vår i år igen!
Just nu är det plusgrader här, har så varit några dagar och det syns på snötäcket. Bitvis där jag har dragit fram med snösläden tittar gräset fram. På andra sidan gärdet, i södersluttningen har det blivit stora barmarkfläckar. Här på vägen är tydligen isigt för vägsamfälligheten var här och grusade för en stund sedan. Och huvaligen imorgon när någon av oss behöver gå ut efter ved, ja har det inte blivit tropisk värme över natten så lär det vara halkigt och isigt som bara den på garageplan (för den grusar de inte helt trots att det är en vändplan för sophämtning och tidningsbil men man får vara glad för det lilla) för att inte tala om backen upp till vedboden. För ett par år sedan hämtade jag kommunal sandningssand inne i Norrköping, må väl förresten vara mer än ett par år sedan för jag tror jag hade min älskade Fiesta då. Och säkert nästan tio hinkar. Men den sanden börjar ta slut och jag har inte sett några annonser den här säsongen. Ett år, längre tillbaka, tog jag t o m blomjord för att få bort värsta halkan. Jag menar, har man som jag brutit båda benen i halka med tio års mellanrum vill man inte göra om det om det går att undvika. Första gången var när jag hade min lilla totalt fel-privat-köpta Daihatsu diesel, Rune var av någon anledning bortrest, tror det var någon skogskurs, och vi hade får som fick stå inne över vintern, där hade vi olika åsikter men det var inte jag som vann så att säga. Nåväl, vattnet i lagårn antingen frös eller tog slut, minns inte, vi hade en konstig sprängd brunn på den tiden, så jag fick trassla med bilen upp till handpumpen på baksidan av huset, ta vatten i hinkar, köra ner till lagårn, med gipsat ben väl att märka. Plus att det var vänster ben som var gipsat och det var minsann inte automatlåda på den lilla skuffen. Men allting går ju om man måste eller om man bara vill. Kommer f ö ihåg att jag hade en sammandrabbning med en läkare på ortopeden på ViN, inte min favorit Olofsson utan en annan som fick spel när jag frågade (vid omläggning av gipset) när jag kunde köra bil igen. Han skrek att jag var livsfarlig men jag sade att han skulle ta det lugnt, jag ville ju bara veta eller hur? Sköterskan som fixade omläggningen hade ett häpet smil minns jag. Den läkaren minns jag än, dock inte namnet som tur är, ifall vi skulle stöta ihop, vilket högre makter förbjude. Tio år senare lyckades jag bryta högra benet, snö med is under, på väg från jobbet till parkeringen. Så nu får det vara bra med benbrott! Inte kul! Kör alltså med dubbar på stövlarna och struttar på tårna nu när det är halt igen. Men det är lätt att glömma att ta av sig dubbarna när man kommer in till civiliserade trakter, har hänt mig.

Fågelräkningen den gångna helgen har jag inte kunnat vara med på, tyvärr. Av den anledningen att här sitter inte fåglarna stilla så länge så man hinner räkna dem. OK koltrast, björktrast, nötväcka, nötskrika, skata, tofsmes, talltita, sidensvans, bergfink, gröngöling,hackspett. Men de kommer inte så många i taget så då hinner man ju se om det är en, två eller tre. De andra, talgoxe, blåmes, gulsparv, blåmes, pilfink kommer antingen i så stora skaror på marken att man inte hinner räkna dem innan någon får för sig att flyga och då flyger alla eller också gör de blixtvisiter vid fröautomaten i lönnen - landar, hugger ett frö, sticker - så jag har ingen aníng om hur många de kan vara. Kan förstå att de gör snabba instick, dels finns det ett syrenbuskage där de gärna sitter och dels så finns det en ca 5 m hög tall med rikligt med grenar långt ner. Och så lönnen förstås. Katterna inte att förglömma men hittills verkar fåglarna ha förstånd att hålla sig borta när någon av katterna sitter under lönnen - de vet att DÄR blir de observerade och insläppta.
Idag har jag f ö dreglat lite över Blocket och mobile.de. Drömma kan man ju alltid göra.

Sweet dreams och sköt om er!
Agneta W:oops:

Kommentarer

igen här, Agneta. Hur har det gått med dina möss? Vi har fångat sju nu i HB men de går raka vägen till fällan med russin i tack och lov. Här är också rena vårvädret med fem plus och väldigt lite snö kvar efter de sista dagarnas blåsande och plusgrader.
Skönt. Jag dreglar inte över husbilar utan kollar campingsajter och reseberättelser till varmare breddgrader. Ta det lugnt i halkan och du ta på dej broddar när du hämtar ved, sköt om dej och skriv snart igen :msn_thumbup::bye::bye:Eva
 
Som alltid lika roligt att läsa dina underbara berättelser. Ja nu har vi också sen några dagar haft + grader nästan all snö är borta. Ligger bara kvar snö där det varit stora uppskottade högar. Men enligt smhi så ska ju kylan och snön komma tillbaka nästa vecka, hoppas att dom har fel. För jag längtar verkligen efter våren nu. Idag är jag hemma från jobbet kroppen värker så jag knappt kom upp ur sängen i morse. Jag är ju sen några veckor omplacerad ut på fabriksgolvet efter 27 år på kontoret. Dom nya ägarna är ju ett multi företag och allt kontorsjobb har flyttats till en central i Västerås. Många har fått sluta så jag är ändå glad att ha en anställning kvar. Frågan är bara hur länge jag klarar av det tunga fabriksjobbet. Jobbar ju redan nu halvtid och har halv sjukersättning så jag får väl kämpa så länge det går. Jag gör som Eva just nu letar smultronställen ,att besöka till vår/sommar,men endast inom landets gränser. Varmare länder får vänta några år. Det finns ju så mycket att se här hemma. Ha det gott och hälsa Rune.
Kram Gunilla
 
F
Hej igen,
Rune fick gå ut efter ved, han har större fötter - haha. Mian tog en mus igår och hade den på trappen när jag släppte ut Busen, varpå hon stack tillbaka till tallen som ett skott. Greppade Busen och slängde in honom, tog musen i en plastpåse och gick till Mian under tallen med den. Hon dribblade med den lite mellan varven men jag antar det var en sådan som inte katterna äter själva utan kommer med som ett bidrag till hushållet för idag bar hon tillbaka den till trappen och ingen av dem åt på den. Idag när jag åt frukost small det till rejält i fönstret, en gulsparv hade flugit rakt in i det och som det visade sig brutit nacken. Fick tag i den innan nån annan men den var stendöd, lät den ligga ett tag inne men det hjälpte inte. Vad som gjorde att den flög in i fönstret vet jag inte, Mian var det inte för hon satt under tallen och lurade på möss och Busen var inne. Misstänker en skata som flög iväg när det small. Vackra fåglar men inte trevliga.
Annars inget särskilt här på ostkanten idag heller, vackert väder men minusgrader tyvärr. Man kan i alla fall se lite grönt här och var och nu har en av årets jobbigaste månader passerat. Skönt!
Senare i vår vill jag ner till Öland igen på något sätt, tror jag. Vet inte riktigt hur det ser ut där nu. Förra året blev det ju inget pga ja, diverse.
Ha det gott!
Agneta W
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
358
Kommentarer
3
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen