• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

I morse hade vi -19

men nu är det -7,8 - räcker gott och väl. Igår lyckades vi efter ett par timmars motorvärme få igång Skramlan och flytta henne några meter så snöröjare och sandare inte ska behöva lida av att de inte får plats att vända. En bakhjulsdriven buss med sommardäck har onekligen lite problem att ta sig fram i om än tunt lager snö. Eftersom lagårdsmössen knaprat hål på bensinslangen till den kombinerade gräsklipparen och snöslungan kunde inte Rune köra den utan det blev handskotta, nåväl, jag kör med snösläden, skotta fixar inte mitt tålamod. Har bara en tanke i huvudet när det känns jobbigt: Gratis gym, gratis gym, gratis gym, pust. Nåväl det blev så pass att Skramlan kunde komma nästan dit upp hon skulle, fattas ett par meter. Det såg rätt kul ut när framhjulen försökte masa sig fram och bakhjulen snurrade frenetiskt. Nästa gång det blir lite skapliga temperaturer ska vi göra ett nytt försök. Nu är väl marken hård i alla fall, förut i allt regnandet var det den blöta marken som var problemet.
Så har jag läst på lite om möss och råttor och jag är rätt glad att det inte är råttor vi får in i alla fall. De är bara så äckliga. Husmus? Ja vet inte, men i vart fall är det nog liten och stor skogsmus vi har nöjet att se här inne. Har satt ut många fällor av olika slag men tror inte de gillar maten. Det som verkar locka mest är kattmat, faktiskt. Annars, om man kollar på nätet ska de mest gilla frön etcetera. Så jag får nog plocka bort skinkan. Bröd hade jag gillrat en fälla med också men det hjälpte inte. Får fundera vidare.
Idag när jag stod och skalade kokta ägg till nässelsoppan - man måste ju få drömma om vår -
kom Mia /lilla katten/ farande och spejade och spanade bakom en hink och en kattlåda bredvid mig. Jomenvisst var där en mus av något slag, som tyvärr hann ta sig in bakom den gamla vedspisen.
Är det månne någon av er som minns något som heter Daisy? I vart fall försökte Rune pricka en mus med det häromdagen, den kröp in bakom ett skåp och jag tror den lever än. Ibland funderar jag på att plocka bort vitlöken ur de hål runt ledningarna i hallgolvet som jag proppat igen men hur sjuttsingen ska jag veta när museländet har kravlat sig ner till de nedre regionerna igen så jag kan sätta dit vitlöken igen? De gillar inte starka dofter har jag läst. Vad som slog mig när jag sade vissa fula ord till vissa katter som inte gör sitt jobb var att: eftersom getingspray är så starkt, faktiskt, att jag inte vill använda det inomhus utom i nödfall, hur vore det att spraya en mus i nosen när den kutar förbi? Återstår att pröva. Inte djurvänligt medges.
I övrigt:rostret i vedpannan har gett upp. En lokal förmåga fick svetsa det förra året men det höll inte, och det trodde inte han heller. Kollar nu om det finns att köpa, pannan är från 1991 så den har ju några år på nacken och det kanske är som med det mesta, det ska inte hålla så länge, man ska köpa nytt. Har fått ett svar faktiskt, från ett företag i länet som i alla fall ska försöka och återkomma efter kontakt med tillverkaren. Håll tummarna please!
Och som grädde på moset hade vi plötsligt ingen el i trappen till övervåningen och inte heller på övervåningen. Mycket letade och springade med ficklampa och kollande av säkringar här och där (vi har tre ställen här inne! och två ute). Löste sig, efter ett par timmars letande och dito ömsesidig irritation. Så nu är det ljus i vårt hus och ström även till denna lilla dator.
Ha det gott!
Agneta W:oops:

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
304
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen