• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Haren Särimner

Hej och hå,
när jag frostade av frysen, innan det blev mildväder senast, hittade jag ett paket hare, bakdel, lever od dock inte framdel så jag misstänker det var ett trafikoffer - sedan 2006 enligt märkningen. Så jag lagade till allt utom levern. Vi åt det med god smak, blev en lite över, skar ner det i småbitar - och lade i frysen. Tog upp det idag när jag bara var så TOTALT ointresserad av att hítta på mat, gjorde mera sås, lade till bönor vid sidan om och ett som ett annat. Ja, det blev ätbart. Och tamme.... blev det inte en måltid kvar att lägga i frysen. Till nästa gång. Så kan man ju diskutera eller argumentera om hur mycket näring det är kvar i de stackars köttbitarna men egentligen kvittar väl det, vi ska ju inte äta så mycket kött så om köttet sönderdelas till typ hö, det är väl bra. Huvudsaken är att det smakar OK. Med resten.
Idag var det en solig dag här på ostkanten, inte så varmt tyvärr men inte mer än någon minusgrad mitt på dagen. Vi tog en väldigt liten promenad, varje liten promenad här är förenad med risk för benbrott just nu pga is och svallis som frusit men över gärdet kunde man gå ovanpå skaren utan problem. Över till den soliga södersluttningen på andra sidan. Stackars alla djur som ska hitta mat nu med den skaren som är. Såg stora fotspår, typ björn såg det ut som men vi enades om att det var nog mindre djur, kanske älg, kanske hare, och att sedan solen spelat sitt spratt med att att smälta lite snö i spåren.
Och imorgon är det måndag och jämn vecka. Då kommer sopbilen. Har ställt ner soptunnan bakom min bil, visserligen är det inte mer än 5 meter max dit ner men som en vänlig gest. Och lika vänlig är sopåkaren (FÅR man säga så? Jag menar får man inte säga städerska utan lokalvårdare så finns det säkert ett annat ord man ska använda men jag GILLAR vår sopåkare så det är egenligen ett smeknamn, han borde ha medalj!) som kör tillbaka soptunna cirka 5 m till bodväggen. Därför tror jag att det är vår vanliga högt uppskattade Stefan som kör sopbilen trots att Norrköpings kommun på sitt vanliga klantiga maner ..... gissa resten! Eller glöm det.
Ha det gott!
Agneta W:p:

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
307
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen