• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Det é mycke nu!

Idag har jag haft olika hantverkare här - samtidigt - vilket gav en intressant iakttagelse av verkligheten.

Vi har i alla år haft hushållströmmen inbakad i månadsavgiften, men nu ska det bli ändring på det och en liten el-mätare installeras i varje lägenhet.

Samtidigt byter vi alla balkongfronter (mitt i vintern) ett underhållsarbete som heller aldrig gjorts på 30 år.

El-killen dök upp med seriös min och gjorde vad han skulle i det mörka hörnet - han varnade t o m innan han stängde av strömmen. Snabb och effektiv servicekille!

Men plåtnissarna - det åker upp två st i skyliften för att plocka bort gamla fronten. Åker ner med liften och tar sig en rökpaus - sen upp igen med nya plåtar - och monteringen tar extra lång tid eftersom den ena pratar i sin mobil typ hela tiden. (Medan styrelsen tittar på innanför fönstret!)

Jag har respekt för hantverkare av olika kategorier men ibland undrar jag över den enskilda arbetsmoralen! Men så är det ju i alla yrken - finns folk som lägger ner mest tid på att gnälla över hur mycket dom har att göra istället för att göra det.

Eller alla konstiga deltider som ingen annan förstår, eller att alla på kundreskontra plötsligt tar kompledigt när de precis skickat ut betalningspåminnelser?

Själv är jag frilansare vilket innebär jobb 10 tim om dagen alla dagar i veckan vissa perioder, som t ex hela mars månad! Men jag har ingen chef som kräver att jag ska vara kammad och påklädd kl 08.00 varje morgon, he he! "tittar ner på joggingbrallorna"

Nu är kaffet klart - även det får jag göra och dricka själv! OBS detta är inget klag!

/elisabeth :wink:

Kommentarer

Kan säga här att vi hade en kille anställd som bara ringde o ringde från mobilen till sin fd sambo eller sambon(De var jämt osams o flyttade hit o dit)
Tel räkningarna hamnade runt 4000:- men inte nog med det kunderna vill inte betala 500:- i timmen för en maskin som bara stod still, hörde inte så mycket klagande.
Till sist fick vi visa honom dörren ngn måtta får det vara,ja han kostade oss en förmögenhet.
Susanne
 
F
Jo du Susanne vissa har liksom ingen koll på läget!! Är det uppfostran som saknas eller bara disciplin? Eller är dom så självupptagna att dom inte förstått att det finns en riktig värld därute för vuxna människor?

Och en gång delade jag kontor med en tjej som kuttrade i telefonen hela eftermiddagarna - och till sist sa jag: det hördes att det inte var maken du pratade med! Ha ha ha - hon rodnade och skämdes och skärpte till sig! Fast först var hon bara sur ett tag .... avslöjad!

Jag vill faktiskt inte veta ALLT folk gör med sitt liv utanför jobbet!

/elisabeth
 
F
Ja vissa tror de kan bete sig hur som helst.
En del tror att arbetar man natt kan man sova när alla patienter sover, var med om en vikarie för många många år sedan som bäddade ner sig i soffan o sov gott hela natten medans de två andra gjorde jobbet. De blev så tjuriga på han att de lätt honom ligga. När jag kom på morgonen mötes jag av en snarkandes person i soffan, han fick ligga tills han vaknade framåt halv åtta tiden, då var vi dagpersonal i full gång med morgonarbetet. Vet inte vad chefen sa til honom, men vi såg aldrig mer till honom.

Leena
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 15719
Visningar
326
Kommentarer
3
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen