• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Almanackan är väl oföränderlig?

Ja det trodde man i alla fall - 12 månader = 1 år, alla veckor börjar med måndag och söndag är röd dag. Det var så vi lärde oss i skolan och så har livet sett ut sedan dess.

Men hela innevarande år har vi levt med en annan ordning - vår väggalmanacka i köket har inga röda dagar och alla veckor börjar med söndag. Förvirrande eller hur?

Den aktivitet som är inskriven i den tredje rutan från vänster gäller alltså tisdagen och inte onsdagen. Och nu när vi precis har lärt oss denna nytolkning av vardagen är det dags att byta almanacka!

Men en förlåtande och tilldragande egenskap hos 2008 års verk är de fantastiska bilder på klassiska 50-talsbilar!

Nästa års väggalmanacka är nu inköpt och tydligt märkt med 16 månader kalender 2009 - ännu en oortodox tolkning av den gregorianska tideräkningen. Men nu jag kollat - det finns bara 12 heluppslag med bilder och dagar - precis som vanligt. Men extra rutor med dagar för sep - dec 2008, före januari.

Är ni med?? :D Äsch då, vi lyckas nog organisera vårt liv även under nästa år.

Jag är i alla fall väldigt stolt över min rosa fina fickalmanacka - som sponsrar just - Rosa bandet ! Hittad på ICA Maxi för en hundring!

Solen skiner i dag och jag försöker få ihop veckans åtaganden för att kunna ta helg med gott samvete. I morgon har Agne hemmamatch med bandylaget och sen ska vi på en kompis körkonsert i Sickla - inte julsånger!

/elisabeth :wink:

Kommentarer

F
Almanackan i all dess ära, när vi flyttade i feb i år fanns det inte någon bra plats att hänga upp den nämnda, så den hängdes upp på insidan av en skåpsdörr. O vad blev det av det? Jo vi glömde bort den o det blev en massa postit liggande o hängande överallt i köket, Mycket irriterande för mig men gubben tyckte det var väl ingenting.
Jag är nämligen sån att vissa saker ska finnas men inte synas, kan i bland bli till ett problem som just detta med almanackns vara eller inte vara. Fick ge mig o nu sitter en liten anslagstavla i köket som postit kan sättas upp på utan att ligga o drälla.
Men alanackan den tittar vi aldrig i, så jag får nog ge mig o hänga almanackan på platsen där anslagstavlan hänger o kanske alla postit försvinner.
Få en skön helg både med en lyckad match o njutningsfull konsert.
Leena
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 15719
Visningar
257
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen