• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

?

Många HBKare verkar övervintra i eller vilja övervintra i Spanien. Men man läser inget om Italien? Jag förstår att Spanien kan kittla fantasin med tanke på morerna m fl och att historien kanske är lika levande i Spanien, men ändå? Har själv sedan 2004 varit nere i Italien, Rom och Sorrento, minst 7 ggr, med hjälp av Ryanair ska väl medges, och bara älskar landet och människorna. Är Spanien bilvänligare eller är det camorran, ndraga m fl som avskräcker tro? Min äldste lillebror har länge vägrat åka till Italien för en gång i hans gröna ungdom fick han och en skäggig kompis i en häckig bil uppmaning att lämna landet inom 24 timmar men nu har hustrun fått med honom till Rom och han gillar det mesta, t o m mitt enkla favvohotell. Kan det vara det? Det kanske inte är så lätt att hitta bra husbilsplatser i Italien? Senast jag var nere, i september, med min lillasyster och en ännu yngre kusin, råkade min lillasyster rektorn kläcka ur sig ordet camorra på rälsbussen mellan Neapel och Sorrento. Vilket gav oss många mörka blickar. Så vi började kalla dem E P = elaka pojkarna istället. Och faktiskt såg jag inga husbilar fast det ska finnas en campingplats i Sorrento. Kom på detta pga en blänkare under Damernas om bra matställen i Sverige och utomlands. Ett kanonställe i Sorrento är Pizzeria F…. Någonting, ja det kommer väl. Allvarlig varning däremot för Trattoria Antica. Dyrt och inte det minsta trattoria.

Kommentarer

F
Hej Agneta.
Vi har blivit helt frälsta på Italien, varit där tre gånger, planerar att åka dit 2009 igen.
Men någon camorra har vi inte sett till, har inte hört talas om dom heller, mer än vad man kan läsa i tidningar, men vi har inte rört oss kring Neapel.
Så vi kommer att fortsätta våra resor till Italien, för jag tänker inte låta comorra stoppa oss.
Hälsningar från
Italienfrälsta Leena
 
F
Tack för det Leena!
Då finns det i alla fall tre italienfreeks.
Agneta
 
Hej Agneta W!

Vi var i Italien för första gången i somras. Tyvärr hann vi bara vara där i en vecka innan jag råkade stöta i en bergvägg uppe i Italienska bergen med husbilen - är du intresserad kan du läsa mer under min reseberättelse - kolla till höger under rubriken reseberättelser. Så vi fick avbryta vår semester och dra hemåt men det lilla vi hann med var helt underbart och vi åker gärna dit igen. Men när det gäller övervintring så är det väl helt klart varmare i Spanien. Vi funderar på Spanien i en månad nästa höst - beror lite på hur det blir med jobb för min del eftersom jag är arbetssökande.

Marie
 
Hej
Vi gillar också Italien. Var där med husbil första gången 1999 och sedan varje sommar fram till 2005. Sedan blev det stopp p g a hundar. Men till sommaren hoppas vi på att komma iväg igen. När vi får möjlighet till att övervintra så blir det nog i Italien.
 
F
Jej Agneta,
tog vägen via Italien för att åka till Grekland. Nu blev det inte så av olika anledningar som jag skrivit på annan plats, utan det blev Spanien igen. Det lilla jag såg av Italien ( norra ) var fint och ställplatsen jag stannade på i 3 dagar var också helt OK. Vad som är dyrt är motorvägsavgifterna tyckte jag. Venedig är svindyrt!!!
Parkering 12 timmar/ 21€
Svend
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
583
Kommentarer
5
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen