• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Virrig Plåtis ute i Europa

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa Blöta Spanien

Nu är man i Benidorm och helt sönderbränd.

Hittade denna artikel på nätet. Ok det var bättre väder förra året. Om detta är det sämsta man kan få, då är jag nöjd. För så dåligt har det inte varit. De dagar vi har haft moln är man nästan glad att kunna vila kroppen från solen.
Våteste mars på 66 år
...og her har det regnet mest i Spania.
tirsdag 26.3.2013 kl. 06.03
Velg tekststørrelse: Vanlig / Stor
Meld deg på vårt nyhetsbrev

COSTA BLANCA Meteorologene sitter på statistikken som viser at mars måned så langt er den våteste siden 1947.

Fram til 20. mars har det regnet dobbelt så mye som gjennomsnittet på denne tiden av året. Og det er mer regn i vente denne uken for store deler av Spania. Unntaket ser ut til å være kystnære strekninger langs Valencia-regionen hvor vi ser ut til å slippe unna nedbøren.

Sammenlign værvarselet fra Eltiempo og Yr her

Vi må tilbake til 1947 for å finne tilsvarende nedbørsmengder. Da - for 66 år siden - falt det i gjennomsnitt 135 mm regn innen utgangen av mars måned. I år er tallet 96 mm - foreløpig...

Verst har det vært i Málaga, Granada og Córdoba hvor man har fått inntil fem ganger så mye nedbør som "normalt".

Trøsten får være at det neppe blir noen vannmangel til sommeren. Vannmagasinene har økt med 34 prosent bare denne måneden...
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.420
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Sir that is almost dry!

Vi har hatt noen dager de siste par mnd med over 100 mm pr døgn!
Det er vått! Kalle gikk helt i hi (ide) og nekter å bli med ut på fotosesjoner selv nå når vi har hatt en uke med sol om dagen og litt regn om natten.
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa KATTENS RIKE

Igår den 27/3 åkte vi till Kattens rike Tabarka.

Jag fick gå upp extra tidigt på grund av den tidiga avgången. Louise kom med kaffe på sängen 0900 och fick liv i mig. Avgång 0945. Jäkt och stress inte bra att ändra dygnsrytm på detta sätt. Hur ska man nu orka vara upp sent med nattlivet i Benidorm.

Jag var enligt hyrbilsfirman GoldCar chaufför. Tjejerna Louise & Gun fick sitta bak och vi grabbar Jag & Ronny tog plats i styrhytten i vår Opel Astra.

Benidorm Santa Pola på 40 minuter. Nytt personligt. Kom dit lite tidigt så vi hann klämma en bar före färjan.

En trevlig båttur på 40 minuter. 10 minuter stannade dom utanför Tabarca och slängde ut bröd till fiskarna så att vi kunde titta på dom genom fönstren under vattenlinjen.

2013-03-27 11.14.19.jpg
2013-03-27 11.37.05.jpg
2013-03-27 12.05.34.jpg
2013-03-27 12.11.47.jpg

Väl i land i KATTENS RIKE Tabarca är det bara att börja hård turista.

2013-03-27 12.14.55.jpg

QSD Group - Ön Tabarca.
Ön Tabarca är den största som finns i Valencia- länet och den enda bebodda vid vår kust. Öns ursprung, så som den är idag, går tillbaka till år 1770, när en släkt, som var ättlingar till forntida kristna som var fångar i Tunisien, bosatte sig på ön "Plana", så som den hette på den tiden. Fångarna hade blivit kvar på den tunisiska ön Tabarca ända fram till att de blev frisläppta av en grupp munkar från Mercedorden. Det är därför som deras ättlingar också kallade denna ö vid spanska Costa Blanca för Tabarca.

Fram till dess hade ön varit tillhåll för de moriska piraterna som attackerade Levantekusten och det ingen hade bosatt sig på den. Det var med anledning av tabarkinernas kolonisering av ön som man reste de befästningsmurar, fästningar, byggnader och bastioner som man känner till idag och som brukades som värn och skydd för kolonisatörer.

Av staden, uppritad och planerad av Karl den tredjes militära ingenjörer, är det värt att framhäva muröppningarnas och självaste befästningsmurens monumentvärde, liksom San José-tornet. De geometriska ritningarna och gatornas hierarkiska upplägg överensstämmer med de förhoppningar och uppfattningar man hade om staden under en tidsepok då historien höll på att lämna den barrocka konsten bakom sig för att med kraft ta sig in i de nyklassiska formerna.

År 1964 utnämndes ön till att vara s k uppsättning av konsthistoriskt intresse. Dock är öns främsta attraktionsvärde det kristallklara vattnet och den vackra havsbotten. Klipporna och grottorna som finns i detta havsbotten och de vidsträckta undervattensängarna av posodoniaväxter hyser en mycket artrik marin fauna knuten till Medelhavet. Detta var avgörande för att 1986 få denna havsbotten förklarad som "marinreservat".


Väl iland var det katter överallt. Dom gick i harmoni tillsammans med fiskmåsarna. Dom brydde sig konstigt nog inte om varandra. Sedan gick jag ner till Grand Playa. Hmm! Inget ställe jag vill bada på. Såg inge vidare ut.

2013-03-27 12.18.16.jpg
2013-03-27 12.17.46.jpg
2013-03-27 12.24.06.jpg

Att knata runt på ön är ju snabbt gjort. Vi ägnade hela 20 minuter och gå runt hela stan och då tog vi gott om tid på oss, Vi såg inga invånare utan bara öppna affärer och restauranger. Vi köpte några souvenirer som bevis att vi varit där och siktade sedan på närmsta restaurang.

2013-03-27 12.35.39.jpg
2013-03-27 12.47.08.jpg
2013-03-27 12.52.26.jpg

När vi satt och åt fick vi besök av öns härskare som ville ha ett tionde av vår måltid. Gun som är en mycket generös filur, gav säkert hälften av sin mat och var mycket uppskattad av ö invånarna. Pommes Frites verkar gå hem. Det skulle aldrig funka i Sweden. Där ska det vara Whiskas, Rojal, Mjau m.m. för dyra pengar.

2013-03-27 13.21.40.jpg

En härlig dag. Kuriosa. Före vi åkte var jag den enda som ville ha kortbyxor. De andra packade jackor med sig och satte på sig långbyxor. Dom var rädd för dåligt väder på sjön. Och att det skulle vara dåligt väder iland. Dom fick en mycket varm dag, medan jag som hade klätt mig rätt hade det perfekt.

2013-03-27 13.50.23.jpg

Efter vi kommit i land svängde vi förbi Matboden och införskaffade oss lite svenska varor vi saknade och är svåra att komma åt.

Skivad inlagd gurka (Felix), Onsala korv, bacon ost, bullens pilsnerkorv, m.m..

I den butiken kar det ingen spansk kris. Där var kommersen i full gång. Keson var slutsåld. Samma med löksillen. Påsken är ju på gång och det är ju roligare med sill och snaps än att släpa på korset som dom gör här nere. Vi kommer tillbaka.

2013-03-27 14.49.43.jpg

Ytterligare en härlig dag och en till turistpryl man kan bocka av.

PS! En tidigare bild från Benidorm. "Happy Feet" så skönt...

DSC_0028.jpg
 

Jappe

FD HBK Medlem
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Jag blir lite orolig när jag ser bilderna på det tidigare så voluminösa paret McLain! :D Håller ni på med LCHF än?

Jappe
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Dags att skriva av sig lite igen.

UjUj Jag säger bara det. Benidorm... Kul men inte bra för LCHF och plånboken. Alldeles för mycket frestelser. Hur lätt är det att cykla strandpromenaden utan en massa strandhugg?

DSC_0042.jpg
DSC_0034.jpg
DSC_0188.JPG

Det var inte lätt. Men vi har haft 34 jättebra dagar tillsammans med Gun och Ronny i Benidorm. Det blev inte så dyrt som jag trodde. 13 Euro natten inklusive el. Det blev så billigt tack vare vi var där mer än 30 dagar.

Mycket sol men inget bad, (det var för kallt i vattnet) utom när vi en dag åkte upp till Fortunas varma källor i La Fuente.Vi skulle inte stannat så länge, men eftersom jag skulle hem och jobba i Stockholm några dagar erbjöd sig Gun & Ronny att sällskapa med Louise medan jag var i Stockholm. (Tack för det)

Vi var ute och cyklade rätt mycket. Benidorm är som gjord för elcyklar. Lite backigt men inte för mycket. Man ser en hel del husbilsfolk på strandpromenaden elcykla runt.

DSC_0043.jpg

Vi har varit runt på mycket under denna månad. Allt från Benidorm Palace, cirkus, shower och även uppträtt själva.

DSC_0036.jpg
DSC_0050.jpg
DSC_0190 small.JPG

Gun och jag tävlade i att rida mekanisk tjur. Jag klarade 14 sekunder, hon klarade bara 13 sekunder och då efter andra försöket. Men hon red tidigare på ett annat ställe och då klarade hon 2,5 minuter. Men jag tror dom var lite snälla då.

Calpe&Denia small.JPG
DSC_0012 (2).jpg

I gamla stan finns det massor av små mysiga ställen. Bland annat Nordiska Krogen som varit med sedan 70 talet

nordiska krogen.jpg

Plus alla härliga små tappasbarer.

En härlig tid som nu är förbi. Dags att åka till Bahia och vila upp sig. Här ser ni lowelowes residens. Väntar han tillökning?

DSC_0052.jpg

Här blir vi någon vecka. Jag har lite innestående så vi bor här gratis. Nu är det bara halvfullt på Bahia. I stort bara lowelowe och CeeN. Menhäromdan drattade min hyresvärd för firman in med sin dotter. Bosse och Saga.

Världen är bra liten...

 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

lowelowe.
HBK:s stationära generalkonsul på Camping Bahia har lämnat campingen för tillfällig resa hem till Sverige. Adjutanten Ante lyxar sig på pesionat.

DSC_0056.jpg

Jag tar "befälet" och försöker vidmakthålla traditionerna på campingen. Dock lite reducerade. 15:30 "Posten" där man tar en öl i receptionen är självklar. 1100 på morgonen har jag rationaliserat bort för då ligger jag och sover. På kvällarna representerar jag HBK i baren. Ganska slöa dagar. Vi sitter mest och myser ute i solen.

DSC_0059.jpg

Men det känns ändå som att "sista svensken stänger dörren och släcker lyset". Vi håller ju på att droppa av vi också. Ett par ska ner till Mazaron, min hyresvärd för firman parkerar vid flygplatsen och flyger hem med sina döttrar. Och vi drar oss sakta norrut efter att ha servat bilen.

Jag samlade ihop alla svenskar som var kvar på onsdag kväll och sa att: "Nu går vi ut och käkar". Vi stack ner till Playa Lisa på Holländska restaurangen.

DSC_0062.jpg

Det var kanontrevligt att både äta och språka. Nu känns det som ett avslut. Nu är man på väg hem :( . Vi ska först vara hemma om 6 veckor, men ändå på väg hem känns åt fel håll.

Ali Motor i Alicante tog 751 Euro för att serva bilen, byta kamrem, byta höger lykthus fram m.m.. Kändes svenskt på något sätt. Men men det är bara att bita ihop. Jag vill att bilen ska vara ok när man ska åka en längre sträcka, dessutom ska jag ju sälja bilen när jag kommer hem. Då är det bra att ha bytt kamrem.

Nu fricampar vi i Oliva 25 meter från stranden med härligt väder. Bara fransoser i sina husbilar runt i kring.

Funderar på att åka till Rioja och prova viner men inget är bestämt, utom Moseldalen runt den 30:e maj då vi ev ska sammanstråla med andra husbilsvänner.
 

brogu

HBK Medlem
Inlägg
1.106
Kommun
Mörbylånga
HBK-Nr
3911
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Vadå Moseldalen 30/5?
Om vi eventuellt inte redan passerat så är det ju alltid trevligt att träffas.

Undrar Brogu
 

Jappe

FD HBK Medlem
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Jag kommer till Trier månadskiftet maj/juni om inte Danmark, Holland och Belgien bjuder på för mycket motstånd!

Jappe
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Nu har vi lämnat fricampingen i Oliva.Tyvärr var det svårt att hitta tömning och när toa är full är det bara att kvista vidare.

Gun SMS:ade och undrade om vi kommer förbi. Jag svarade bara "kommer" så efter 3 timmars körning körde vi in bilen bakom deras på Camping Aquarius i Sant Pere Pescadore 16 Euro natten.Ligger kanonfint vid stranden. Tjejerna var i och simmade igår. Det börjar bli bad temperatur påstår dom. Jag chansar inte.

En härlig bar finns direkt på stranden med bra mat till solnedgången. Gun cyklade i en grop igår. Så vi är lite oroliga för henne. Handleden är dubbelt så tjock och hon har svårt att röra fingrarna. Så idag är det taxi till sjukan för henne. Hoppas att det inte är allvarligt.

Nu har vi slutat fuska med LCHF:en. Utom på lördagar så vi har något att se fram emot. Rioja låg för långt bort så det blir Juan les Pins istället på Cote d Azur. Vi ska vara där nästa lördag, för då kan jag äta min favorit macka Pan Bagnat.


Därefter drar vi nog till Mosel och möter upp Max M och Ann-Helene som kommer och är barnvakt åt min fru när jag flyger och jobbar hemma i Stockholm och Västerås mellan 29-31/5.

Om man ser på inläggen ovan kanske vi blir flera. Skulle vara kul. Kanske vi kan träffas ett gäng i Enkirch den 27/5 så får jag vara med också. Enkirch ligger bara 18 km från flyget så det passar mig bra. Taxi avstånd.


Komplettering
Nu har Gun kommit tillbaka från sjukstugan. Det blev gips. Lite benbrott i handleden var orsaken. Stackars Gun... Dom måste inom 2 veckor åka hem för dom måste kanske operera vid återbesöket och det vill dom göra hemma. Inte roligt. Slutbadat i havet blev det oxå.

Komplettering 2
Jag hörde av Gun att det tar ca: 3 månader och läka. Hela sommaren :mad:

Gips.jpg
 
Senast ändrad:

bjornkerstin

HBK Medlem
Inlägg
8
Kommun
Smedjebacken
HBK-Nr
9539
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

vi åkte från Enkirch den 8 maj det var jättemycket bilar där hade tur och fick stå raden närmast Mosel men långt från tömning o vatten Men några vändor med elcykel var tanken fylld 10cent/14lit

I morgon åker vi och står på stallbacken hos Annhelen o Max
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

vi åkte från Enkirch den 8 maj det var jättemycket bilar där hade tur och fick stå raden närmast Mosel men långt från tömning o vatten Men några vändor med elcykel var tanken fylld 10cent/14lit

I morgon åker vi och står på stallbacken hos Annhelen o Max
Hälsa Max och Ann H.
Hoppas han fått nya Husbilen. Vi träffar ju dom i slutet på månaden.

Vi kanske dyker förbi Smedjebacken i Sommar (Om ni är hemma)
 

Gun&Ronny

FD HBK Medlem
Inlägg
530
Kommun
Kungsbacka
HBK-Nr
4778
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Hej
Ett jättetack från oss för att ni bjöd oss på hemlagat både när vi kom från verkstan
och när jag kom från sjukhuset, synd Louise att det inte blev fler bad, men vi tar igen det.
Ha en fortsatt trevlig tripp , vi hastar hem och hoppas på det bästa.

Gun&Ronny
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Tja! Vi har ju ca: 3m mellan oss så jag hade ju kanske kunnat ropa, men lycka till på resan. Vi stannar till på Rivieran och Mosel på väg hemåt.

Välkommen till oss så badar vi i sjön freden. Säger Louise

Lycka till på Varbergs sjukhus.

 
Senast ändrad:

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Nu är vi för oss själva igen. Gun & Ronny är nog redan i Sverige.

2013-05-12 15.18.03.jpg

Efter att ha fikat på ett härligt gammal torg i en liten by vi inte vet vad den heter, så lämnade vi Costa Brava via Roses och tog bergsvägen över Portbou in i Frankrike.GPS:en ljög inte, det tog oss minst 2 timmar extra att passera Pyrenéerna än om vi tagit stora vägen. Härlig utsikt och kurvigt så man nästan körde på sig själv bakifrån. Här och där var det Bodegas som sålde vin längs vägen. Det är tydligen en officiell vinturistväg.

Inte mycket med husbilar. Inte mycket bilar för huvud taget. GPS:en har nog skrämt de flesta med så lång tids omväg.

Man körde längs Medelhavskusten hela tiden, med härlig utsikt. Ibland på 700 m höjd och ibland på havsnivå. Stannade och provsmakade vin då och då. (spotthink) Tillslut fastnade vi för en sort som det blev en stor kartong av, för 51 Euro. Förövrigt SirMcLain:s vintips.

2013-05-16 12.07.40.jpg

Väl inne i Frankrike ser man Husbilsplatser överallt bredvid små mysiga restauranger som gör reklam att man som husbil är välkommen över natten. (bara man är kund) Två intressegrupper i symbios. Dom vill sälja. Vi vill dricka lite vin och sova gratis...

Åker efter ett tag ut på motorvägen. Tömning och fyllning på varje mack. :msn_flower:Vilket land:msn_flower: jämfört med Spanien, vad gäller husbilsservice.

Nu är vi här i Marsillian Plage.

2013-05-15 17.22.55.jpg
Härlig fontän i centrum

Strandnära och centralt. Igår var vi ute och firade vår 9:eek:nde bröllopsdag. Jag käkade LCHF Entrecot. Mums

Snart hemma bara drygt en månad kvar
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.613
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Sv: Virrig Plåtis ute i Europa

Cot de azure. Franska Riviera... Härligt att vara här. Dyrt? Jo men visst! Men va f..n. Man måste leva också. Camping Antibes 22 Euro + 4,5 Euro El + Skatt. Vi är vana med billigare. ACSI ADAC blaha blaha inte värt pappret.Men ändå. Antibes är ju härligt. Gamla stan med mysiga cafeér och resturanger.

2013-05-17 19.23.43.jpg

Campingen låg bara 150 m från stranden och 30 m från bussen som går mellan Cannes och Monaco. Den kostar bara 1 Euro så hela Rivieran är inom räckhåll för en Euro. Ett stort problem bara. JÄRNVÄGEN går där också. Någon måste ha satt upp en skylt. "Ralph & Louise på besök TUTA" Varenda förb....de dj...la tåg tutade utanför oss från 6 på morgonen till 2300 på kvällen.

Idag den 20/5 drog vi iväg till St Tropez istället. Hittade ett härligt ställe längs stranden. Bara 7,5 Euro en strandparkering med toa, dusch, fyllning, tömning. 4 restauranger. Här blir vi tills vi måste åka.

2013-05-20 14.25.52.jpg

Jag var förövrigt in på Casino(varuhus) och köpte en flaska vin som jag och Jappe ska dela på om han dyker upp i Moseldalen.

2013-05-20 16.09.49.jpg

Goggla på den du Jappe... Till den ska vi äta en ost som som som fotsvettsodören döptes efter. Men den har jag inte köpt ännu. Jag väntar in i det sista. Om han inte dyker upp så får jag offra mig själv på detta.

Hade kontakt idag med min hustrus barnvakt Max. Han skulle ta hand om min fru när jag måste resa hem 29-31/5. Han har vissa leveransproblem med sin nya Pilote. Firman har glömt att anmäla den till Transportstyrelsen och Max är lite besviken över det. Tuffa förhandlingar pågår om ersättningsbil. Jag ska inte gå in på det, men jag hoppas verkligen att vi får träffa Max och Ann-Hugo snart.

Detta ställe där vi är nu är toppen. Men inte en svensk sedan vi kom till Frankrike???

Bonsoir
 
Toppen