Sv: Vilka basvaror?
Här får du svar från en familj som också lagar all mat själva från grunden, inte hel eller halvfabrikat förutom bröd! Åker man till turistorter kan det vara dyrt med vissa varor, då det oftast inte finns större livsmedelshallar med lågpris. Bra kan vara att ladda frysen med köttfärs, grytbitar, kycklingfilé, fiskblock, räkor m.m Vi portionsförpackar i platta påsar så det är lätt att tina upp. Det är också lättare att packa i frysen med platta paket. Jag brukar kunna packa väldigt tajt, men när min man sedan ska ha nåt i frysen, så ligger det en stor hög med varor utanför som han inte får in igen....
Sen har vi alltid ett lager med bake-off bröd som vi kör till frukost i ugnen. Det är jättelång hållbarhet på det och kan förvaras i rumstemp.
Vi har en stor låda i garaget med extra torrvaror, det är pasta, ris, konserver med hackade tomater med mera. Saft till barnen, så vi slipper köpa dyr dricka, och läsk till eftermiddagsdrinken!
Alla möjliga kryddor såklart, och de har vi fyllt i små plastflaskor som man kan köpa i parfymbutiker (enda gången jag besöker såna affärer
) som är för att fylla vätskor i om man ska flyga. Dom är helt perfekta för kryddor.
Givetvis också buljongtärningar av olika sorter.
Ugnen används flitigt till gratänger, baka sockerkaka, bake-off bröd, steka fisk och köttbullar m.m.
Det enda vi handlar när vi är ute är sådant som inte håller sig så länge som mejerivaror och grönsaker, och det är ju överkomligt!
Hoppas du fick lite inspiration!
/Ludde