• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Varning för vissa restauranger och priser

Hej

Detta inlägg har inte med Westerqvarn specifikt att göra.

Men i vilka länder mer än Sverige kan man lägga på så mycket på priset.

Detta är bara ett exempel av många.
Om man köper en flaska Guldkällans öl så kostar den 14,30 kronor inkl. moms på systembolaget.
Jag tror inte att restauranger som köper in större kvantiteter från sina leverantörer betalar mer.
Men det vi får betala på restaurangen för samma flaska är 89 kronor. Ett hyfsat påslag på 622%

Visa bilaga 223753
Norge.
 
Vad tror ni det kostar att driva restaurang? är det någon av er som har koll?
Börja med lokalen som kanske ligger på ett hyggligt bra läge, kanske 400 kvm med kök, kylar, renseri, soprum
omklädningsrum, m.m. Hyran kanske ligger på 200.000/månaden, minimi bemanning 5 pers (liten krog) kostar ca: 250.000/månad.
kostnader för el, vatten, sophämtning, sotning, tillståndsavgifter, reklam, och det bara fortsätter m.m, tror ni den lilla bykrogen i Portugal kommer upp i samma kostnader? Ringer du en elektriker eller vvs:are så kostar han innan han ens börjat typ 2000:- ex. och debiterar delar med påslag på flera hundra procent ger kunden en bruttoprislista (fantasipriser) trots att han har rabatter på 500%....men det tycker väl ni är helt ok...
Med all respekt för höga omkostnader men jämför med Frankrike däe en tre rätters dagens ligger runt 12-16 Euro.
kanske dax att byta ut plats och kostnad mot billigare hyra och mer förtjänst?
Priset runt kanalen är av nauturliga själ hög mrd tanke på turismen men byt och åk till en golfklubb.
typ Vasatorp GK (Helsingborg) dagens för 125:- med en fantasisk salladsbuffe och mycket bra huvudrätt. (alttid två val)
 
Vad tror ni det kostar att driva restaurang? är det någon av er som har koll?
Börja med lokalen som kanske ligger på ett hyggligt bra läge, kanske 400 kvm med kök, kylar, renseri, soprum
omklädningsrum, m.m. Hyran kanske ligger på 200.000/månaden, minimi bemanning 5 pers (liten krog) kostar ca: 250.000/månad.
kostnader för el, vatten, sophämtning, sotning, tillståndsavgifter, reklam, och det bara fortsätter m.m, tror ni den lilla bykrogen i Portugal kommer upp i samma kostnader? Ringer du en elektriker eller vvs:are så kostar han innan han ens börjat typ 2000:- ex. och debiterar delar med påslag på flera hundra procent ger kunden en bruttoprislista (fantasipriser) trots att han har rabatter på 500%....men det tycker väl ni är helt ok...
Bykrogen i Portugal har betydligt lägre utgifter men fler besökare, lägre priser, mer vinst och får ett positivt rykte i motsatts till de svenska restaurangerna. Alla har ju inte guldbyxorna på och de som tycker att ”det är värt varje krona” täcker inte upp.
Så länge folk ”gärna” betalar överpris kommer de svenska krogarna inte att överleva!
 
Bykrogen i Portugal har betydligt lägre utgifter men fler besökare, lägre priser, mer vinst och får ett positivt rykte i motsatts till de svenska restaurangerna. Alla har ju inte guldbyxorna på och de som tycker att ”det är värt varje krona” täcker inte upp.
Så länge folk ”gärna” betalar överpris kommer de svenska krogarna inte att överleva!
Du har noll koll...tycker du skall hålla dina åsikter för dig själv och inte uttala dig utan fakta.
 
Vad tror ni det kostar att driva restaurang? är det någon av er som har koll?
Börja med lokalen som kanske ligger på ett hyggligt bra läge, kanske 400 kvm med kök, kylar, renseri, soprum
omklädningsrum, m.m. Hyran kanske ligger på 200.000/månaden, minimi bemanning 5 pers (liten krog) kostar ca: 250.000/månad.
kostnader för el, vatten, sophämtning, sotning, tillståndsavgifter, reklam, och det bara fortsätter m.m, tror ni den lilla bykrogen i Portugal kommer upp i samma kostnader? Ringer du en elektriker eller vvs:are så kostar han innan han ens börjat typ 2000:- ex. och debiterar delar med påslag på flera hundra procent ger kunden en bruttoprislista (fantasipriser) trots att han har rabatter på 500%....men det tycker väl ni är helt ok...

Sant, men du bör nog kolla upp dina uppgifter om påslag på materiel och rabatter, det har visst blivit minst en 10-potens fel! :)
 
Med all respekt för höga omkostnader men jämför med Frankrike däe en tre rätters dagens ligger runt 12-16 Euro.
kanske dax att byta ut plats och kostnad mot billigare hyra och mer förtjänst?
Priset runt kanalen är av nauturliga själ hög mrd tanke på turismen men byt och åk till en golfklubb.
typ Vasatorp GK (Helsingborg) dagens för 125:- med en fantasisk salladsbuffe och mycket bra huvudrätt. (alttid två val)

Priserna på dagens lunch står sig ju bra vid en jämförelse, men man kan ju inte jämföra det med ala carte?
 
Någon har självsvåldigt ändrat rubriken så att det första inlägget blivit svårbegripligt trots att den, enligt min bedömning, inte bröt mot någon forumregel. Syftet var att påpeka att en specifik restaurang, som fått många lovord på detta forum och som vi tidigare besökt med god behållning, vid vårt senaste/sista besök inte levde upp till sitt rykte.

Pålle
 
Senast ändrad:
Någon har självsvåldigt ändrat rubriken så att det första inlägget blivit svårbegripligt trots att den, enligt min bedömning, inte bröt mot någon forumregel. Syftet var att påpeka att en specifik restaurang, som fått många lovord på detta forum och som vi tidigare besökt med god behållning, vid vårt senaste/sista besök inte levde upp till sitt rykte.

Pålle
Inte ens Gud är perfekt...
 
Tillbaka
Toppen