TV-mottagning i Frankrike, Spanien, Portugal?

Reslust

HBK Medlem
Inlägg
13
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
5600
Medlemskap
2021
Hej!
Nu har vi läst alla tidigare diskussionstrådar ang. TV-mottagning i ovanstående länder. Ärligt talat låter detta svårt att förstå! Kan någon kunnig enkelt förklara för oss vad som är billigast och bäst för att kunna se TV (helst också fria svenska kanaler) i dessa länder. Vi funderar nämligen på att övervintra där.
1) Är det lämpligast att ta med dator + köpa TV-kort till den + skaffa mobilt bredband? Vad kan det då kosta att titta på TV där nere? Funkar det i dessa länder?

2) Är det bättre att köpa en ny LCD-TV eller LED-TV som klarar MPEG 4 + köpa en DVB-T-mottagare?

Hoppas vi fattat något av diskussionerna. Vi har t ex ingen aning om vilket system som gäller i Frankrike, Spanien och Portugal, men vi har prövat vår vanliga husbils-TV med vanlig svensk digital-box i såväl Frankrike som Italien, utan framgång. Vi har prövat både med och utan box - får ingen mottagning. Det var enklare förr när det räckte med att ha en TV med multisystem. Då funkade det perfekt.
Tack på förhand om ni kan reda ut detta åt oss!:twitcy:
Hälsn.
Reslust
 

juan.norte

FD HBK Medlem
Inlägg
3.427
Kommun
Spanien
HBK-Nr
5007
Medlemskap
2018
Sv: TV-mottagning i Frankrike, Spanien, Portugal?

När det gäller Svensk tv så sänds filmer mm i orginalversion med Svensk text. Normalt på Engelska detta innebär att sverige måste betala upphovsrätt för hela Europa vilket är omöjligt (vill inte gå in på detta här) därför måste alla kanaler kodas och upphovsrätten betalas endast inom Sveriges gräns. Att ta ut ett tittarkort utanför Sveriges gräns är därför ett brott emot upphovsrätten. Sveriges Television sänder en kanal utanför gränsen med allt som har utländsk upphovsrätt borttagen. Den har bara Svenskt material som därför får sändas utomlands. Denna kanalen hetar SVT World. Och är därför en helt oficiell kanal som får tagas emot utomlands. Den Svenska regeringen har beslutat att denna kanal skall vara självfinansierad därför är den kodad kort finns at få tag på ConNova i Motala tel 0141 20 39 00. Denna kanal sänds med ett kodsystem som heter Viaccsess 2.6 det är inte samma som kanal digital.
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.827
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Sv: TV-mottagning i Frankrike, Spanien, Portugal?

Sist vinter ble alle de svenske HD kanalene over Canal Digital sendt på transducere på Thor-5/6 som hadde dekning i hele Europa. En gjennomgang av dagens kanalliste viser at disse nå sendes på en transducer på Thor-6 med nordisk dekning som de andre kanalene - dette gir en sydgrense omtrent i Luxemburg. De eneste nordiske kanaler som sendes over Canal Digital med europeisk footprint er endel finske, danske og en reservekopi av NRK-1.
 
Toppen