H
hianders
Guest
Jag har gjort denna för många år sen och googlade nu för att hitta receptet eftersom min papperskopia försvunnit!! Tänk vad man kan hitta på Google!!
TREVECKORSSALLAD
1 halvt vitkålshuvd, strimlat
4 morötter, grovrivna
1 röd och 1 grön paprika, finhackade
1 purjolök, strimlad
Lag (skall kokas och svalna):
1 dl olja (raps, solros el oliv)
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl strösocker
Blanda det grovrivna och slå på lagen. Den går att äta direkt men blir faktiskt lite godare om den får stå i kylen några dagar. Den håller sig i tre veckor men brukar ta slut långt innan.
För er som tittar lite på GI- och LCHF-dieterna så har någon föreslagit att skippa pasta och potatis och istället ta denna sallad. Värt att prova!
fru hianders/Inger
TREVECKORSSALLAD
1 halvt vitkålshuvd, strimlat
4 morötter, grovrivna
1 röd och 1 grön paprika, finhackade
1 purjolök, strimlad
Lag (skall kokas och svalna):
1 dl olja (raps, solros el oliv)
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl strösocker
Blanda det grovrivna och slå på lagen. Den går att äta direkt men blir faktiskt lite godare om den får stå i kylen några dagar. Den håller sig i tre veckor men brukar ta slut långt innan.
För er som tittar lite på GI- och LCHF-dieterna så har någon föreslagit att skippa pasta och potatis och istället ta denna sallad. Värt att prova!
fru hianders/Inger