Tanka diesel i Sverige

Ingrid o Pålle

HBK Medlem
Inlägg
3,636
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
3493
De som tror sig förstå engelska har det inte mycket lättare.

Google Translate, och liknande tjänster, har tagit brödfödan från många professionella översättare (med produktkännedom).

Prova att skriva en mening på svenska, maskinöversätta den (t.ex. via Google Translate) till annat språk, maskinöversätta resultatet till tredje språk, maskinöversätt resultatet till fjärde språk o.s.v. och sedan tillbaka till svenska.

Jämför sedan med vad du ursprungligen skrev in...

Pålle
 

2stroke4ever

HBK Medlem
Inlägg
9
Kommun
Falun
HBK-Nr
18899
står det på 3 språk på knappen man skall trycka på, hur skall tyskar och engelsmän annars veta var dom ska trycka
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5,021
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Färgen på pumphandtagen är väl standardiserad. Blått för etanol, grönt för blyfri & svart för diesel. Hur svårt kan det vara? Att det sedan finns varianter på dessa spelar mindre roll om man har slut & måste tanka. Håller man sig bara till färgen på handtaget så kan ju inget bli fel.
 

Esbjörn

HBK Ställplatsgrupp
Inlägg
4,382
Kommun
Osby
HBK-Nr
2497
Man börjar tanka försiktigt, Blir man kletig om fingrarna, så är det diesel. Känns på lukten. Sen kan man fortsätta fylla
 

Dethleffskvalite

HBK Medlem
Inlägg
2,756
Kommun
Lomma
HBK-Nr
1035
Enligt Bennsan så är man helt blåst i huvet om man tankar fel. Enligt försäkringsbolaget If så sker det 20000 feltankningar om året, och det är i Sverige på svenska av svenskar. Konstigt att landet går vidare när det finns så många dumma människor. Då blir det inte lättare som turist när man snurrar runt i Europa på främmande språk.
Du kommer fram till en ny mack med kö och du har flera bakom dig som stressar men du skall ju bara rycka ett svart handtag.
ON 1.jpg ON 3.jpg ON 2.jpg
 
Senast ändrad:

RobbeS

HBK Medlem
Inlägg
460
Kommun
Kalix
HBK-Nr
25202
Jag tankade fel i tjänstebilen för inte så länge sedan, i Sverige på den mack jag alltid tankar på. Under den dagen hade jag först tankat upp min lilla golf med bensin och dessutom fruns bil med bensin vilket är helt rätt. Åkte sen och jobbade natt och skulle tanka upp tjänstebilen innan jag gick hem kl 9 på morgonen efter 9 timmars springande i skogen mitt i natten för att söka efter en suicidal person. Tog då av gammal vana och trög hjärna det gröna handtaget och fyllde tanken med frisk 95 oktanig bensin istället för diesel. Blev bärgare från mack till verkstad. Vet inte om jag är speciellt blåst men ibland blir det bara fel. Förresten så hittade hunden den suicidala personen innan det varför sent.
 

Farfar

HBK Medlem
Inlägg
59
Kommun
Perstorp
HBK-Nr
27204
Även jag har missat att tanka rätt vid ett tillfälle. Jag vet inte varför, men det var försent att ändra. Bärgare till verkstad. Så var det.
 

Kristian676

HBK Medlem
Inlägg
841
Kommun
Falköping
HBK-Nr
16927
Och ändå är vi ett bra stort gäng med väldigt svenska personer som lyckats med konststycket att tanka bensin i dieseltanken. Det är ju bara att höra med några verkstäder så får man reda på att det inte är värst ovanligt. På en verkstad hade dom i perioder en person som knappt jobbade med annat. Så av nån anledning händer det. I Sverige. Av Svenskar. Det du!
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5,021
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Jag tror inte att det beror på att pumparna är dåligt uppmärkta utan mer av stress, tankspriddhet, vana mm. Jag själv höll på att tanka fel ett par gånger när jag köpt min Opel Insignia som är en diesel, jag hade ju haft en Volvo V60 bensinare innan. Nu har jag 2 dieseldrivna fordon, Opel'n & HB'n så nu skall det äl inte bli fel.
 
Toppen