F
F.d. 55554
Guest
1 kg flådd sillfilé, sillen läggs i ljummet vatten.
Lättare att flå.
Lage till sillen
6dl vatten
1dl ättika
2 msk salt.
Sillen skall ligga i 1 dygn.
Sillen kall rinna av
----------------------------------
Senapssill
2 dl söt senap
2 msk stark Skånsk senap
3 msk stark Fransk senap
2 dl strösocker
1 dl hackad dill, går med frusen dill
Bäst efter 2 dagar
Brantevikssill
1kg sillfilé som ovan.
4dl strösocker
2 hackade gula lökar
2 hackade röda lökar
3 msk citronpeppar
2 msk krossad vitpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad.
1 dl dill, går med frusen dill
Bäst efter 2 dagar
Danskens Äggsallad.
Äggsallad 12 hårdkokta ägg.
200 g. Mjukost eller Philadelfiaost (100/100g ?)
1 fint hackad lök
2 stora vitlöksklyftor krossade.
Gräslök eller purjolök finhackad.
Salt peppar och curry.
Allt efter smak och tycke.
Bäst dagen efter eller till Brantevikssillen
Jojje
Lättare att flå.
Lage till sillen
6dl vatten
1dl ättika
2 msk salt.
Sillen skall ligga i 1 dygn.
Sillen kall rinna av
----------------------------------
Senapssill
2 dl söt senap
2 msk stark Skånsk senap
3 msk stark Fransk senap
2 dl strösocker
1 dl hackad dill, går med frusen dill
Bäst efter 2 dagar
Brantevikssill
1kg sillfilé som ovan.
4dl strösocker
2 hackade gula lökar
2 hackade röda lökar
3 msk citronpeppar
2 msk krossad vitpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad.
1 dl dill, går med frusen dill
Bäst efter 2 dagar
Danskens Äggsallad.
Äggsallad 12 hårdkokta ägg.
200 g. Mjukost eller Philadelfiaost (100/100g ?)
1 fint hackad lök
2 stora vitlöksklyftor krossade.
Gräslök eller purjolök finhackad.
Salt peppar och curry.
Allt efter smak och tycke.
Bäst dagen efter eller till Brantevikssillen
Jojje