Syrrans Brantevikssill och Danskens äggsallad

Gittan & Jojje

FD HBK Medlem
Inlägg
2.739
Kommun
Helsingborg
HBK-Nr
10281
1 kg flådd sillfilé, sillen läggs i ljummet vatten.
Lättare att flå.

Lage till sillen
6dl vatten
1dl ättika
2 msk salt.
Sillen skall ligga i 1 dygn.
Sillen kall rinna av
----------------------------------
Senapssill
2 dl söt senap
2 msk stark Skånsk senap
3 msk stark Fransk senap
2 dl strösocker
1 dl hackad dill, går med frusen dill
Bäst efter 2 dagar

Brantevikssill
1kg sillfilé som ovan.

4dl strösocker
2 hackade gula lökar
2 hackade röda lökar
3 msk citronpeppar
2 msk krossad vitpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad.
1 dl dill, går med frusen dill

Bäst efter 2 dagar

Danskens Äggsallad.

Äggsallad 12 hårdkokta ägg.
200 g. Mjukost eller Philadelfiaost (100/100g ?)
1 fint hackad lök
2 stora vitlöksklyftor krossade.
Gräslök eller purjolök finhackad.
Salt peppar och curry.
Allt efter smak och tycke.
Bäst dagen efter eller till Brantevikssillen

Jojje
 
Toppen