Följande utspann sig vid fiskståndet på Stenungstorg. En kund frågade efter Kostersill för han tyckte den var så god eftersom den inte smakade sill. Våldsamma skrattsalvor hos både kunder och fiskhandlare blev resultatet. Jag frågade honom om han var Stockholmare. Nä, sa han jag är öbo och farsan är fiskare, vilket resulterade i nya skrattsalvor. Sådan är stämningen hos fiskhandlarna på Stenungstorg. Alltid mycket folk och god stämning. Dyrt kanske, men hög kvalitet!
Smolk i glädjebägaren dock eftersom dom inte hade någon egentillverkad senapssill. Svårt att göra, kan inte, sa dom och ville sälja Prinsens senapssill till mig, till mig som är den störste senapssilldiggaren söder om Nikkaluokta, men jag avböjde artigt men bestämt.
Till saken hör att jag dessförinnan hade åkt till Feskekörka i Göteborg för att få tag på riktig senapssill men där gick jag också bet. Den moderna varianten dom hade där var totalt förstörd av peppar och möjligen chili! Skandal, kulturskymning, katastrof! Jag lägger alltid in julsillen själv förutom just senapssill för det är en konst som jag inte behärskar.
Har någon här i HBK möjligen det gamla riktiga receptet på mild och krämig senapssill?
Jappe
Smolk i glädjebägaren dock eftersom dom inte hade någon egentillverkad senapssill. Svårt att göra, kan inte, sa dom och ville sälja Prinsens senapssill till mig, till mig som är den störste senapssilldiggaren söder om Nikkaluokta, men jag avböjde artigt men bestämt.
Till saken hör att jag dessförinnan hade åkt till Feskekörka i Göteborg för att få tag på riktig senapssill men där gick jag också bet. Den moderna varianten dom hade där var totalt förstörd av peppar och möjligen chili! Skandal, kulturskymning, katastrof! Jag lägger alltid in julsillen själv förutom just senapssill för det är en konst som jag inte behärskar.
Har någon här i HBK möjligen det gamla riktiga receptet på mild och krämig senapssill?
Jappe
Senast ändrad: