F
F.d. 52909
Guest
Rundbergs friterade abborrfile´ med ljummen potatissallad:
Friterad abborrfile´
Filea några abborrar så att de blir benfria, t ex kan du byxa dem.
(skär bort de små benen mitt i filen´)
Blanda till en sats tempurasmet= 2 äggulor, 2,5dl lättöl, 2dl vetemjöl
(finns i de flesta mataffärer vid avd för asiatiska livsmedel)
Blanda inte till satsen föränn du precis ska till o fritera, vänd file´erna i vetemjöl.
Doppa dem i tempurasmeten o lägg dem sedan i fritösen eller i en kastrull med olja.
Låt file´erna friteras tills de är gyllenbruna. Ta upp o låt dem rinna av o lägg på ett fat, eve med lock på för o hålla varmt
Krydda med svartpeppar o salt. (citronpeppar)
Ljummen potatissallad
Kokt potatis, helst färskpotatis
Purjolök
Strimlad sommarlök(färsk gul) eller charlottenlök
Skivade rädisor
Lite klippgrönt, tex persilja/dill/gräslök
Olja
Lite vitvinsvinäger
Peppar o salt
Skär den varma potatisen i skivor o bred ut dem på ett serveringsfat eller i en skål. Blanda ned lök, rädisor o klippgrönt. Skvätt över olja o lite vitvinsvinäger. Smaka av med peppar o salt, ät direkt medan salladen fortfarande är ljummen. (Går även att äta den kall)
Dippsås för abborrfile´erna om så önskas
Creme fraiche eller gräddfil
Crabbstick, skurna i bitar
En stadig mängd hackad rödlök
Cayennepeppar
Blanda ihop o lägg upp i en serveringskål.
Friterad abborrfile´
Filea några abborrar så att de blir benfria, t ex kan du byxa dem.
(skär bort de små benen mitt i filen´)
Blanda till en sats tempurasmet= 2 äggulor, 2,5dl lättöl, 2dl vetemjöl
(finns i de flesta mataffärer vid avd för asiatiska livsmedel)
Blanda inte till satsen föränn du precis ska till o fritera, vänd file´erna i vetemjöl.
Doppa dem i tempurasmeten o lägg dem sedan i fritösen eller i en kastrull med olja.
Låt file´erna friteras tills de är gyllenbruna. Ta upp o låt dem rinna av o lägg på ett fat, eve med lock på för o hålla varmt
Krydda med svartpeppar o salt. (citronpeppar)
Ljummen potatissallad
Kokt potatis, helst färskpotatis
Purjolök
Strimlad sommarlök(färsk gul) eller charlottenlök
Skivade rädisor
Lite klippgrönt, tex persilja/dill/gräslök
Olja
Lite vitvinsvinäger
Peppar o salt
Skär den varma potatisen i skivor o bred ut dem på ett serveringsfat eller i en skål. Blanda ned lök, rädisor o klippgrönt. Skvätt över olja o lite vitvinsvinäger. Smaka av med peppar o salt, ät direkt medan salladen fortfarande är ljummen. (Går även att äta den kall)
Dippsås för abborrfile´erna om så önskas
Creme fraiche eller gräddfil
Crabbstick, skurna i bitar
En stadig mängd hackad rödlök
Cayennepeppar
Blanda ihop o lägg upp i en serveringskål.