• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Premiärresa. Första i första husbilen

ceoler

HBK Medlem
Inlägg
14
Kommun
Axvall
HBK-Nr
32658
Medlemskap
2024
Hej husbilsvänner.
I helgen, fredag eftermiddag till söndag eftermiddag, ( 27:e - 29:e ) åkte vi vår första övernattningsresa med husbilen. Allt gick över all tänkbar förväntan.
Betänk att detta var vår första resa i vår första husbil. En sväng i området direkt väster om Vänern. Totalt strax under nittio mil.

Ställplatser.
Vi hade ju, som alla andra, under åren sett skyltar om ställplats utan att ha någon egentlig aning om vad begreppet innebär.

Den första vi kom till och övernattade på, var i orten Dalskog. Egentligen en stugby, men med ställplatser åxå. ett trettiotal. I servicehuset finns: dusch, toalett, kokplattor, tvättmaskin, kylskåp, diskmaskin gråvatten, svartvatten, färskvatten och el. Gråvattendelen är finurlig. Ett litet lock över en öppning i vilken gråvattenslangen kan placeras. Det finurliga är att detta finns på var och en alla ställplatserna på området. Gott om plats mellan husbilarna.100 kronor utan el och 140 med. Första användandet av elplats stötte på bekymmer. min elkontakt passade inte i eldosan. Värden på området lånade ut ur sin egen husvagn. väldigt snällt.

Nästa ställplats vi övernattade på var på Trättelanda gård. Också denna i första hand stugby, men med några ställplatser. En synnerligen jovialisk ägare mötte oss och anvisade oss plats. Endast fem, möjligen sex ,stycken husbilar får plats. Dusch och toalett finns och om man inte är blyg av sig funkar de bra. El finns med förlängniskablar som är utlagda. Halmeterlånga träbitar av två tum sex fanns för uppallning av husbilen då marken lutar något. 150 kronor med el.
På det hela taget blev vår premiärresa endast trevlig och behaglig.
Väldans kul och trivsamt att ha husbil.
 
Toppen