Periodisk fasta

WillyPe

HBK Medlem
Inlägg
835
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
2029
Ikväll sände vetenskapens värld på TV2 ett mycket intressant program om fasta. Tydligen har det forskats mycket om detta, både här i Sverige och i andra länder. Det framkom att periodisk fasta med 600 kcal per dag, under 2 valfria dagar i veckan, är hälsosamt. Antingen sammanhängande eller utspridda under veckan.

Det verkar sänka, förutom vikten, IGF1, LDL-kolesterolet och triglyceriderna. IGF1 är ett tillväxthormon som är släkt med insulin. Resultatet är att riskerna för åldersrelaterade sjukdomar minskar. Det fungerar nog inte för alla människor men det gör troligen ingen skada. Våra kroppar är ju gjorda för att klara av periodvis reducerat kaloriintag sedan urminnes tider.

Detta verkar vara ett bra alternativ till LCHF, kanske till och med hälsosammare!

Reprisen kommer imorgon tisdag 26 mars kl 16.20. Se den!
 

Clapton

HBK Medlem
Inlägg
180
Kommun
Västerås
HBK-Nr
10179
Sv: Periodisk fasta

Såg också programmet och det var mycket intressant. Blir nyfiken på att prova efter att ha använt mig av GI under fyra år.
Claes
 

WillyPe

HBK Medlem
Inlägg
835
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
2029
Sv: Periodisk fasta

Jag har börjat att prova detta. Det är faktiskt ganska lätt att äta lite, 25% av normalt, under två spridda dagar i veckan. Om man kombinerar detta med en moderat LCHF så får man troligen den bästa, nyttigaste, mathållningen.
 
Toppen