• Missa inte vårt lotteri som pågår under september månad.
    Det du behöver göra för att delta i lotteriet är att bidra med uppdateringar för en Husbilsplats.
    Läs mer här

På måndag 21 juni är vi åter välkomna till Finland

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.800
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
236FD2AD-9ADE-4BF7-B7D5-2ED5C1488614.jpeg
Finland inför lättnader i inreserestriktionerna från och med den 21 juni 2021. Alla inom Schengen och EU, inklusive resenärer från Sverige, tillåts att komma in i landet om de är fullvaccinerade och/eller har genomgått en dokumenterad covidinfektion under det senaste halvåret. Rederiet Viking Line meddelar därmed att man öppnar trafiken mellan Stockholm och Helsingfors med första avgången från Stockholm den 7 juli.

– Det är med stor glädje vi mottar beskedet att turister från Sverige som uppfyller villkoren från och med måndag äntligen är välkomna att besöka Finland. Det har varit en historiskt sett exceptionell tid när resandet mellan dessa två tätt sammanhängande länder i princip varit nedstängd. Vi välkomnar alla som uppfyller kvarstående inresevillkor ombord på våra fartyg till både Helsingfors och Åbo, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör Viking Line Skandinavien pressmeddelande.

För att kunna resa in i Finland utan särskilda skäl krävs från och med den 21 juni 2021 något av följande:

  • Två vaccinationsdoser senast två veckor innan avresa.
  • Dokumenterat genomgången covidinfektion senast 6 månader innan avresa.
  • En vaccinationsdos senast en vecka innan avresa kombinerat med en genomgången covidinfektion de senaste 6 månaderna innan avresa.
  • Resenärer under 16 år samt arbetsresenärer kan resa utan att uppfylla ovanstående villkor.
För resenärer som inte uppfyller ovanstående villkor gäller fortsatt nödvändiga skäl för inresa till Finland, samt negativt covidtest före avresa. Det är alltid resenärens ansvar att hålla sig underrättad om aktuella inresekrav, nödvändiga dokument samt intyg för resan. För detaljer, se vikingline.se samt Finlands inrikesministerium.

Tommy
 
Toppen