H
hianders
Guest
Även om detta recept finns under Damernas så är alla karlar också välkomna att prova detta naturligtvis!! Hittade det i ett reklamblad från en känd livsmedels/varuhuskoncern.
Har precis rört ihop smeten och satt in formarna i ugnen. Ett tips var att efter en timme lägga på aluminiumfolie så att ytan inte blir för bränd/gräddad.
----------------------------------------------------------------
FILLIMPA
2 limpor
Tid: ca 2 ½ timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 ½ dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
(½ dl solroskärnor alt krossade hasselnötter)
(1 dl russin)
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
Smöra två 1 ½ liters avlånga brödformar: Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i knappt två timmar.
LYCKA TILL!!!!/fru hianders = Inger
Har precis rört ihop smeten och satt in formarna i ugnen. Ett tips var att efter en timme lägga på aluminiumfolie så att ytan inte blir för bränd/gräddad.
----------------------------------------------------------------
FILLIMPA
2 limpor
Tid: ca 2 ½ timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 ½ dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
(½ dl solroskärnor alt krossade hasselnötter)
(1 dl russin)
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
Smöra två 1 ½ liters avlånga brödformar: Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i knappt två timmar.
LYCKA TILL!!!!/fru hianders = Inger
Senast redigerad av en moderator: