• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Norgeresa med fiske

DavidS

HBK Medlem
Inlägg
104
Kommun
Falköping
HBK-Nr
21307
Sv: Norgeresa med fiske

En annan sak som kan vara bra att ha med när man ska på tur till Vestlandet är en tub butyl. När det regnar på rejält här är det i andra dimensioner än hemma och avslöjar fort eventuella brister i tätningar. Den här gången var det en taklucka som visade tecken på torka så bara att lyfta, skrapa och tvätta för att sedan limma och återmontera. Nu får det gärna pösa på igen:)
 

Bilagor

Leg54

HBK Medlem
Inlägg
6
Kommun
Norrtälje
HBK-Nr
23629
Hej Är det någon som åkt vägen Luleå-Kiruna-Riksgränsen in i Norge vintertid, tänkte ta mig en tur och fiska skrej. Åker onsdag 6 mars, skulle vara kul om någon hinner höra av sig tänkte mest på vägarna.
 

DavidS

HBK Medlem
Inlägg
104
Kommun
Falköping
HBK-Nr
21307
Tack! Vi har spenderat en hel del tid i Norge med fisk och fiske då vi också jobbat där som fiskbiologer. Jag ska försöka köra en fortsättning under nästa tur som förhoppningsvis blir när värmen återkommit. Vi är nu ganska nyfikna på hälleflundremete från land som tagit fart med hjälp av karpfisketeknik. När vi varit uppe och kört lite djuphavsfiske har vi kommit i kontakt med några fiskare från Tyskland som fått riktigt bra resultat på grundare sandbottnar. Ett par vi talade med hade fångat totalt 19 st på en vecka från land!
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Norge är fantastiskt när det gäller fiske pga fiske variation. Om man fiskar lax (t.ex. med fluga) i stora älvar och det nappar dåligt, då tar man bilen till mindre vattendrag uppe i fjällen och fiskar öring. Tar pengarna slut (laxfiske är dyrt), ja då är det bara att ta sig till havet och fortsätta vidare med makril eller torsk. Det som är nytt för mig är helleflundra fiske från land, något som bara måste testas! Tack DavidS, hoppas du skriver lite mer om det innan vi ger oss ut på årets sommaräventyr i Norge...
 
Toppen