Nackdel med cykelställ bak?

Topaz

HBK Medlem
Inlägg
573
Kommun
Tranås
HBK-Nr
20987
Nej tror ja inte, brukar vara 6,8,10m gräns på färjor som gör att det blir dyrare.
 

Ingrid o Pålle

HBK Medlem
Inlägg
4.297
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
3493
På färjor betalar man vanligtvis för det utrymme man utnyttjar - alltså inklusive cykelhållare. (Detta tycker jag är ett logiskt tänkesätt...)

Det märkliga är att även på broar betalar man ofta för den totala längden - alltså inklusive cykelhållare. Detta tycker jag är ett ologiskt tänkesätt...

Pålle
 
Senast ändrad:

Chippen

HBK Medlem
Inlägg
1.540
Kommun
Södertälje
HBK-Nr
12955
Jag har flera ggr fått frågan på hur långt fordon vi har, tror inte dom tittar på reg-beviset utan snarare verkar det som om dom har någon form av lasermätning eller fruktansvärt bra ögonmått..

Jag svara alltid under 7 meter, vi ligger på gränsen till det då vi har cyklarna på cykelstället.

Nästa bil vi vill ha är 6.95 och stort garage, vi vill inte ha cykelställ.

När vi åkte Öresundsbron utan cyklar fick vi betala 590 kr extra för 49cm, dvs dubbelt så dyrt. Skämtar du sa jag, över 1000kr för att åka på en bro, då hivade han in ett antal påsar Ahlgrens bilar och då blev jag iallafall lite nöjdare eftersom han verkade tycka synd om mig..

Här är prissättningen upp till 5, 7 och över 7 meter och prissättningen över 7 meter är 25-30% dyrare.
Visserligen inga jättesummor som Öresundsbron.
Ferry from Prizna to Zigljen
Ferry from Porozina (Cres) to Brestova
 
F

F.d. 24550

Guest
Personligen tycker jag att nackdelen att vara utan cyklar är värre än de eventuella högre avgifter som den extra längden orsakar. Vår husbil är 7,5 m och ca 8 med cykelställ.

Öresundsbron tillämpar gränser på 6 och 10 meter. Skall man köra tur och retur lönar det sig med bizz, då blir det halva kostnaden mot om man köper biljetter.
 

tomhoff

HBK Medlem
Inlägg
162
Kommun
Skövde
HBK-Nr
14258
Har en Adria 670 SL med hyfsat stort garage. I garaget har vi ett cykelställ som står på skenor. När cyklarna ska ut är det bara att dra ut släden och enkelt lyfta av cyklarna. Vi har Ecoride med 20 tums hjul. Funkar toppen
Tomhof
 

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.520
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Nackdelen är att på färjor tex. betalar du för verklig längd på bilen, stöldrisk,nedsmutsning,svårare att hänga upp, montera skydd samt ev. randigskylt, detta jämfört med garage.
 

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.520
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Har bygget ett ställ i garaget, gjort av plåtreglar för mellanväggar hus, som används i botten, sedan köpt lösa fästen hos Kama, för att fästa i ramen på cykeln , dessa skruvas fast i väggen på garaget.
 

knarrevik

HBK Medlem
Inlägg
17.715
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
3172
Det är inte många normala bilar där garaget rymmer två fullvuxna elcyklar!
Det svåraste är att få upp dem på cykelstället, inte så mycket för tyngden utan för att framhjulet inte vill hålla sig på plats.
 
Toppen