Mixad grynsallad med aprikos
6 portioner
1 dl rött ris
1 dl svart ris ( Det går lika bra med 2 dl vanligt vitt ris eller fullkornsris)
½ dl linfrön
1 burk matvete
1 kruka persilja
1 knippe vårlök
½ dl torkade aprikoser
½ dl solrosfrön
pumpakärnor
1 msk äppelcidervinäger, lite olja samt flingsalt och svartpeppar
Koka riset enl anvisningarna. Rosta linfrö i torr panna så de ”poppar” Skölj matvetet i kallt vatten. Riv persiljan och hacka löken. Grovhacka aprikoserna. Blanda allt väl. Blanda vinägretten och häll över. Servera istället för potatis, pasta eller ris
6 portioner
1 dl rött ris
1 dl svart ris ( Det går lika bra med 2 dl vanligt vitt ris eller fullkornsris)
½ dl linfrön
1 burk matvete
1 kruka persilja
1 knippe vårlök
½ dl torkade aprikoser
½ dl solrosfrön
pumpakärnor
1 msk äppelcidervinäger, lite olja samt flingsalt och svartpeppar
Koka riset enl anvisningarna. Rosta linfrö i torr panna så de ”poppar” Skölj matvetet i kallt vatten. Riv persiljan och hacka löken. Grovhacka aprikoserna. Blanda allt väl. Blanda vinägretten och häll över. Servera istället för potatis, pasta eller ris