N
Nilo51
Guest
Currysill med äpple
Du står i husbilen och skall fixa till midsommar sillen, varför inte lyxa till det med en hemmagjort Currysill med äpple och en löksill.
Dagen för serveringen tar du fram för två personer
250 g 5-minuters sill
1½ dl majonnäs
1½ dl crème fraiche
1½ msk currypulver
1 syrligt äpple (finhacket)
1 gult lök
1 rödlök
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt sillen rinna av ordentligt. (Smaka på sillen så att den är lagom salt. Om inte, vattna ur den lite till.)
2. Vispa samman alla ingredienser till såsen och smaka av med salt, peppar.
3. Häll såsen över sillen och äpplena, blanda och slå upp på en fin burk.
4. Låt sillen mogna i kylen över natten
5. Lägg upp på serveringsfat med löken och evt dill.
Löksill:
Ta fram för två personer
250 g 5-minuters sill
1 st stor gul lök, finhackad
1 dl finhackad dill
Ättikslag:
0,5 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt filéerna rinna av.
2. Rör ihop ättikslagen, den behöver ej kokas.
3. Skär filéerna i sneda bitar.
4. Varva dem med lök och dill i en glasburk.
5. Slå över lagen och låt burken stå i kylen i minst ett dygn.
Glad midsommar
Du står i husbilen och skall fixa till midsommar sillen, varför inte lyxa till det med en hemmagjort Currysill med äpple och en löksill.
Dagen för serveringen tar du fram för två personer
250 g 5-minuters sill
1½ dl majonnäs
1½ dl crème fraiche
1½ msk currypulver
1 syrligt äpple (finhacket)
1 gult lök
1 rödlök
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt sillen rinna av ordentligt. (Smaka på sillen så att den är lagom salt. Om inte, vattna ur den lite till.)
2. Vispa samman alla ingredienser till såsen och smaka av med salt, peppar.
3. Häll såsen över sillen och äpplena, blanda och slå upp på en fin burk.
4. Låt sillen mogna i kylen över natten
5. Lägg upp på serveringsfat med löken och evt dill.
Löksill:
Ta fram för två personer
250 g 5-minuters sill
1 st stor gul lök, finhackad
1 dl finhackad dill
Ättikslag:
0,5 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt filéerna rinna av.
2. Rör ihop ättikslagen, den behöver ej kokas.
3. Skär filéerna i sneda bitar.
4. Varva dem med lök och dill i en glasburk.
5. Slå över lagen och låt burken stå i kylen i minst ett dygn.
Glad midsommar