• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften för 2026 så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Maräng, vad gör jag för fel????

Ludde Kuddsson

HBK Medlem
Inlägg
5.936
Kommun
Kungsbacka
HBK-Nr
1356
Medlemskap
2027
Jag ska göra en marängsmet som breds på en sockerkakssmet och sen gräddas ihop. Ska bli en tårta.

Jag vispade äggvitan till hårt skum, sen vände jag ner sockret och de hackade hasselnötterna, men allt bara smälte till en tunn sås på nolltid...:mad:...vad gör jag för fel???

Ludde, som är bättre på att snickra än laga tårtor...
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Husker ikke 100%, men tror du må piske inn sukkeret med litt om gangen og fortsette til du kan holde bollen opp ner før du vender inn nøttene.
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Jag har lyssnat på hur Monica brukar göra:
Bara äggvitor, inte ett spår av gulan får komma med.
Rena vispar, vispa till dess du kan vända bunken upp och ner utan att smeten rör sig.
Försiktigt, med en vanlig visp, lite, lite åt gången tillsättes sockret.

Hoppas du lyckas snickra till detta :-)
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Hej!

När jag gör min marängtårta så vispar jag äggvita och socker tillsammans (vilket man normalt inte gör när man gör maränger), brer på marängsmeten på sockerkakssmeten och gräddar :yes:

Lycka till!

Anso
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Låter som du lyckades med själva äggvitan, om du sedan vippade i allt socker samt
nötter ska det gå åt skogen, istället ska du fortsätta vispa och hälla i sockret i en tunn
stråle. låt det ta lite tid, 1-2 minuter, nu har du färdig marän, nötterna vänder du i
försiktigt, försiktigt med en slev eller sked.
Om du är för hårdhänd slår du ju sönder alla fina bubblor som du arbetat hårt
för att åstadkomma.

Lycka till med tårtsnickrandet:)
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Jo men tack, felet var att jag vispade i sockret efteråt, gjorde en ny sats där jag vispade allt ihop från början och det funkade, den gick att äta till och med, tack alla,

/Ludde
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

En sak till; äggvitan ska vara rumstempererad för bästa resultat. Sockret ska som sägs i inlägget av StorDansk, strilas i under ständig vispning och tex. nötter vändes ner försiktigt i det hårda skummet för bästa resultat.

Bernt
 
Sv: Maräng, vad gör jag för fel????

Kan vara för Färska Ägg.

Hälsar
Anna-Karin:wub:
 
Tillbaka
Toppen