Liten rundresa i mellansverige augusti 2020

Draumur

HBK Medlem
Inlägg
758
Kommun
Norrtälje
HBK-Nr
4788
Medlemskap
2023
Vad mycket man kan uppleva på en vecka. Vi har tagit det lite lugnt med längre resor i år. Men en liten sväng ville vi ha medans sommaren är hög. Vi for den 4 augusti från Väddö direkt upp till Sundsvall. Vi valde First Camp lite söder om. Dyr, men med fin utsikt och nära till bussen in till Sundsvall. Eftersom det var födelsedag blev det trevlig indisk middag på Taste of India som ligger ner mot kasinot. Utmärkt.

Dag 2 tillbringade vi på Sundsvalls kulturhus. Utställningen om sågverksindustrin var jätteintressant. Och om trästaden som brann.

Dag tre åkte vi upp mot Döda fallet och även Thailändska paviljongen. Vidare upp mot Åsarna där vi har en liten favorit. 200:- med el och 50 meter till restaurang och outlet. Vidare dag 3 upp mot Klövsjö. Vi hade tänkt Flatruet men blev varnade. Vi körde därför direkttill Funäsdalen. Väldigt lugnt överall. Ungefär som det kan se ut i september. Vi ställde oss på Funäsdalens ställplats mitt i byn. 150:- Ingen service just där men några km bort vid reningsverkt gick det bra att tömma. I övrigt var Funäsdalen fullständigt dött, men några krogar var öppna.

Dag 4 vidare via den vackra väg 311 bort mot Idre. Näsets camping mycket trevlig. Den har drivits i 16 år av samma par. 260:- med el och underbar utsikt. Samma sak där. Lite folk. Märks att normännen får stanna hemma. Skönt för oss. Värre för för småföretagarna.

Dag 5 och 6 ner till Rättvik via Trängslets kraftverk. Vi valde Siljansbadens camping. 285:- med el. Ok pris med den utsikten. Men servicehusen var inte helt ok. Det var däremot restaurangen som överraskade med en god tournedos. Men i Rättvik var det också fullständigt dött. Ödsligt.

Sammanfattningvis kan jag säga att jag aldrig sett Sverige så tomt på folk. Nästan så man saknar norrmännen.

Ja, det var det.
 
Toppen