• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Lax m spenat, grädde och parmesanost

H

hianders

Guest
Vi åt detta idag sönd 18 januari. Enkelt att göra och gott!

4 portioner

600 g lax
150 g bladspenat
150 g parmesanost
2 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar

Pressad potatis, potatismos el ris till.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj spenaten och låt rinna av.
Lägg spenaten i en smord ugnsform.
Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå.
Salta och peppra.
Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen.
Ställ in i mitten av ugnen och tillaga ca 20 min.

Fri från ägg och gluten!
Recept från norskfisk.se

Inger
 
Sv: Lax m spenat, grädde och parmesanost

Vi sa just det också, rätten är def husbilsmässig. Inget stekos och lite disk.

Ha det bra Lena o Egil.

Inger
 
Sv: Lax m spenat, grädde och parmesanost

Hur enkelt och gott som helst Inger!
Jag brukar däremot fräsa lite vitlök (blir inte så skarpt), innan den blandas med spenaten, lite peppar & salt samt färsk basilika + grädde 4% på slutet, en stuvning som heter duga. Laxen med citronpeppar & lite flingsalt tycker jag blir godast om man bryner i lite smör på hög värme och "toppar" med en citronklyfta på stuvningen.
Man kan alltid byta ut lax mot "dagens fångst" oavsett vad det är för firre...

Bra inlägg/tråd Ingrid, nu vet jag vad som ska serveras till Marianne imorgon : )
 
Sv: Lax m spenat, grädde och parmesanost

Hej

Kanongott :yes:
Jag tänkte egentligen göra en annan middag igår.
Men fick se detta recept 5 min innan jag stängde ner datan på jobbet :)
Så det blev en tur förbi fiskhandlaren.

Tillsatte lite hummerfond ihop med grädden, blev perfekt.
Till detta blev det potatis-stomp med brynta kantareller och ett glas Boulders Bank(vitt vin)
= smakexplosion i munnen:spinny:
Så ska man ha det på en tisdag:yes:

Tack för receptet, är numera inlagd i min pärm

Med vänlig hälsning Per(Fd,kock)
 
Sv: Lax m spenat, grädde och parmesanost

Nu har denna rätt invigts i husbilen. Supergott och så enkelt. Tack Inger för receptet.
 
Tillbaka
Toppen