Gunillas Kenth
HBK in Memoriam
- Inlägg
- 13.484
- Kommun
- Hässleholm
Det godaste kaffet anser de flesta att man får genom att bygga det strax innan det serveras. Det är viktigt att det är fäskt syrerikt vatten, inte alltför kalkhaltigt. Man kokar upp vatten så att det ligger på en temperatur på 94-96 C. Låt det inte stormkoka för då förlorar det syre. Häll sedan det varma vattnet över kaffet i bryggaren. Häll upp kaffet i en favoritkopp och njut.

Ett för ändamålet lämpligt köksredskap är visseljohannan som talar om när det är dax att hälla vattnet över bönorna.

Är man två i bilen kan den ena mala kaffebönor så blir det ännu godare.

Ett för ändamålet lämpligt köksredskap är visseljohannan som talar om när det är dax att hälla vattnet över bönorna.

Är man två i bilen kan den ena mala kaffebönor så blir det ännu godare.