Kålpudding på spisen
4 portioner
600 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 klick smör
1 rödlök
1 dl öl
1 klyfta vitkål
1 buljongtärning
1 msk sirap
saltgurka och lingon
½ dl vatten
potatis
4 portioner
600 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 klick smör
1 rödlök
1 dl öl
1 klyfta vitkål
1 buljongtärning
1 msk sirap
saltgurka och lingon
½ dl vatten
potatis
- Sätt på potatisen
- Finhacka löken och strimla vitkålen fint,
- (Jag föredra att man sedan bryner på löken och vitkålen)
- Blanda löken och vitkålen med köttfärsen
- Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet
- Smält en klick smör i en stekpanna
- Häll i all färsen som i en stor kaka och platta till
- Stek på båda sidorna och vänd med hjälp av en tallrik
- Häll ölen i en kastrull, smula i buljongtärning och koka upp
- Häll ölen över kålpuddingen
- Avsluta under lock tills man ser att kålpuddingen är genomstekt. Det hela brukar ta lika lång tid som det tar för potatisen att bli kokt
- Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis