Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.
Våran janssons görs i ugnsfastform/fatJag tar alltid ansjoviskryddad sillburk och gör jansson, tar ca halva burken spa och häller ner med grädden. Den brukar bli väldigt god. mvh. Agnetha

Ett kul recept jag fått av en HBK'are!
Provas på egen risk.
Lättlagat och trevligt alternativ till Jansson.
- 1 dl ansjovisspad
- 4 hackade ansjovisar
- 1 tsk salt
- 1 dl farinsocker
- 4 msk citronsaft
- ännu mer spad
- 2 liter whiskey
- Ta fram en mellanstor skål
- Kolla whiskyn genom att smaka
- Häll whiskey i ett decilitermått och drick
- Upprepa.
- Sätt på elvispen.
- Smaka återigen på whiskeyn om den fortfarande håller kvalitén
- Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen
- Kolla om whiskeyn fortfarande är god, drick ännu en kopp
- Schtäng av elvischpen.
- Häll i den hackade ansjooovischen
- Schätt på elvischpen igen...Om anschovischen fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel
- Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god
- Schen schka du schila 2 dl schlat eller nåt schånt. De é inte schå noga
- Kolla whischkyn
- Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt, va fan
- Schmörj ugnen
- Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen
- Schläng ut schkålen genom fönschtret och schå kolla schen whischkyn
- Gå å lägg dej... vem fan vill ha anschovisch utan Janschonn..?