Hur gör ni med bilstolar???

F

F.d. 534

Guest
Hej på er!

Jag är ny här inne och har inte haft husbil så länge, men vi har tre barn varav två som måste sitta i bakåtvänd bilstol. Hur gör ni som har bilstolar???

Anna
 

Jokkmokkarna

HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Jokkmokk
HBK-Nr
7766
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Hej Anna
När vår minsta satt i den bakåtvända stolen (som hade eget bälte för att spänna fast honom med) drog vi en av remmarna genom förarstolens bältesfäste. För andra remmen tog jag ett bältesfäste från en skrotad volvo (Biltema har även lösa fästen för barnstolar) och skruvade fast den i golvet bakom förarstolen. Det fanns gängade oanvända fästhål i karossen under gummimattan. Sedan fick jag ta hål i ryggstödet bakom barnstolen för att dra remmen genom.
 

Ludde Kuddsson

HBK Medlem
Inlägg
5.890
Kommun
Kungsbacka
HBK-Nr
1356
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Vår son åker fortfarande bakåtvänt, så han sitter i framsätet (ingen airbag såklart).
Bak i dinetten är nog svårare att fästa en bilbarnstol på ett säkert sätt. Du kanske måste montera in extra fästöglor i så fall. Jag tycker också det verkar vara väldigt svajigt att överhuvudtaget sätta en bilstol i dinettens säten. Jag undrar hur bra den sitter kvar vid en eventuell kollision.
Jag tycker inte att husbilstillverkarna har tänkt en minsta tanke på hur en barnfamilj ska transportera sina barn på ett säkert sätt. Men tyvärr så bryr dom sig nog inte om oss, då vi är en minoritet av köparna när det gäller husbil.
Idealet och det enda säkra så som jag ser det, vore om det var en dubbelhytt på chassit, där det fanns "riktiga" pasagerarstolar, men det finns nog inte, och om det finns så är det antagligen svindyrt...
Kolla med bilprovningen om dom kan ge några råd. Jag vet att det finns vissa stationer som är specialiserade på registreringsbesikting av t.ex. ombyggda arbetsfordon, och den personalen är ganska kunniga när det gäller säkerheten. Bilprovningen i Mölndal är en sådan station t.ex.
/Annette
 

Bill & Gunilla

HBK Medlem
Inlägg
36
Kommun
Uddevalla
HBK-Nr
1773
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Jag köpte ett fyrpunktsbälte på Jula nr 328-009,gick i genom nackstödet och ner i golvet.
Använder bilbarn stol med rygg och nackstöd.
Bill
 
F

F.d. 534

Guest
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Tack för era svar!!! Ja, det verkar inte som om dom tänkt på oss som behöver ha med barn. Vi har tvillingar på 1½ år så de behöver ju sitta bakåt några år till. I den husbil som vi har så finns det inte bälten för bakåtåkande, så det är ett problem. Men man får väl montera fast stolarna ordentligt så att de sitter fast. Den bilstol vi har bak vid dinetten har ett stag som sätts i golvet och det känns faktiskt väldigt säkert där.

Ett tag funderade vi på att sätta stolar som man kan vända framåt när de blir fyra så får de sitta i dessa bakåt nu. Men jag ska fråga när vi hämtar vår nya husbil på torsdag hur de tycker att man ska göra!

MEN tack för era råd och kommentarer!
Anna
 
F

F.d. 29965

Guest
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Hej! Jag är också ny på husbils åkandet och vill få tipps på hur man spänner fast bilbarnstolen....är det ingen som kan lägga ut bilder på "uppfinningar" hur man fäster sin barnstol??? det vore väldigt bra då det kan var svårt att förstå när man bara berättar hur man gått tillväga...
 

Fam Pettsson

HBK Medlem
Inlägg
317
Kommun
Tjörn
HBK-Nr
4573
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Vi satte en vändbar bilstol bak i dinett-en. Sattes fast med midje bältet.
Barnet hade stolens bälte. Där satt han även när vi åt. Vår bil är regad
till 6 personer, så vi behöver inte ta bort stolen när det är läggdags.
Det är ju något att tänka på. Lycka till
 

Bengt-Åke Linder

HBK Medlem
Inlägg
6.149
Kommun
Falköping
HBK-Nr
1424
Sv: Hur gör ni med bilstolar???

Om dom sitter bakåtvända i dinetten så för säkerhets skull ta bort den kombinerade lock och skärbrädan i diskhon som är en lös del som kommer flygandes om något skulle hända .
 
Toppen