Havets Wallenbergare!

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Det här receptet (havets Wallenbergare) är min hyllning till en av HBK's duktiga och aktiva matskribenter som berikar hela forumet med så många trevliga matrecept. Tack Inger (hianders bättre halva...)!

Lax & torsk (+ finhackat handskalade räkor om man har tillgång till sådana som bl.a. vi på västkusten har) är grunden:
basvaror.jpg

Allt skall grovhackas (vass kniv ÄR ett måste), vilket är betydligt bättre än färdigmalet från "fiskevdelningen":
ingredienser-&-kryddor.jpg

...och blandas med (en) vitlöksklyfta, (en) liten gul lök, 2 ägg från frigående höns (ute), litet knippe dill, några droppar "virgin" olivolja, 1-2 dl matlagningsgrädde, en näve ströbröd, salt & citronpeppar (måttligt):
grundprincip.jpg

Jag steker det i kallpressat olivolja (extra virgin), ibland i 2 stekpannor om vi har ont om tid (eller är mycket hungriga). Det går lika bra med rapsolja, eller vilken annan olja som helst...
stekning.jpg

Med hemmagjord potatismos inkl. muskot, salt & peppar, lite smällt smör & självklart finhackat persilja (Mariannes avdelning), rikligt med krispallad/gurka/tomat med citron och stänk av olivolja, med inte minst några inhämska lingon (om man har tur), så LYCKAN fulländad!:
färdigprodukt.jpg

Fantastisk måltid, rekommenderas varmhjärtat! Undrar vem som har kommit på det från början...
 
Senast ändrad:
Toppen