• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Gravad Lax

Carina

HBK Valberedning Sammankallande
Inlägg
5.516
Kommun
Tyresö
HBK-Nr
6
Medlemskap
2026
Receptet är en kopia på KuMaNis Gravad strömming,
men då det inte fanns strömming när jag skulle göra den första gången så valde jag lax. Detta har sedan blivit en favorit av många som blivit bjudna:

Gravad Lax
Ingredienser:
1kg filead lax
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.

Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar

Blanda samman ingredienserna och lägg i laxfilerna.
Låt stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
 
Senast ändrad:
Sv: Gravad Lax

Du skriver att du gör den med lax men i receptet står strömmingen. Jag förstår att man byter ut firren men hur mkt lax använder du och i vilken form?

God Jul:santa-3-icon:

fru hianders/Inger
 
Sv: Gravad Lax

Hej
Skall där inte vara socker oxå till gravningen???:snow-icon:
 
Senast redigerad av en moderator:
Sv: Gravad Lax

Tack Inger,
Har rättat så det blir lax i rätten

gsvensso,
Jag vet inte om det saknas, har alltid gjort efter KuMaNis recept och det blir gott,
men det kanske blir ännu bättre med socker i?
:snow-icon:
 
Sv: Gravad Lax

Det är sockret som står för gravningen. Det kan man se om man skär flortunna skivor av fisken och pudrar med strösocker. Då kan man stå och se hur fisken gravas!
 
Receptet är en kopia på KuMaNis Gravad strömming,
men då det inte fanns strömming när jag skulle göra den första gången så valde jag lax. Detta har sedan blivit en favorit av många som blivit bjudna:


Gravad Lax
Ingredienser:

1kg filead lax
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.

Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar

Blanda samman ingredienserna och lägg i laxfilerna.
Låt stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
Nu är det dax att göra denna favorit, till Julbordet med släkten :bye:
 
Tillbaka
Toppen