H
hianders
Guest
Vi handlade rökt vätternröding i Gränna Rökeri när vi for hem i söndags. Oj vad roligt det är att handla fisk över disk!!
Googlade på en lämplig sås och hittade denna som vi gjorde idag. Jättegott till den rökta fisken.
KANTARELLER I GRÄDDIG VITVINSSKY
300 gr rensade kantareller, grovt finhackade
salt och nymalen vitpeppar
smör
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
rörsocker efter smak
1 Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs kantarellerna mjuka. Krydda med salt och vitpeppar.
2 Häll över vinet och låt kantarellerna småputtra i någon minut.
3 Tillsätt vispgrädden och låt alltsammans koka ihop en smula.
Smaka av med rörsocker så förstärks kantarellernas smak och vinet rundas av.
Lycka till
Inger
Googlade på en lämplig sås och hittade denna som vi gjorde idag. Jättegott till den rökta fisken.
KANTARELLER I GRÄDDIG VITVINSSKY
300 gr rensade kantareller, grovt finhackade
salt och nymalen vitpeppar
smör
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
rörsocker efter smak
1 Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs kantarellerna mjuka. Krydda med salt och vitpeppar.
2 Häll över vinet och låt kantarellerna småputtra i någon minut.
3 Tillsätt vispgrädden och låt alltsammans koka ihop en smula.
Smaka av med rörsocker så förstärks kantarellernas smak och vinet rundas av.
Lycka till
Inger
Senast redigerad av en moderator: