• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Glögg

F

F.d. 58882

Guest
Nu i Julens & kylans tider så behöver man något som värmer & piggar upp. Mitt svar är GLÖGG, Men vilken? Jag brukar köpa glöggtinktur på apoteket som jag blandar med florsocker & det billigaste rödvinet på "Bolaget" & det är ganska bra, Mitt andra alternativ är Dufvenkroks Original som blandas med "något starkare" för att få lite fart på det hela. Vad finns det mer? Är det någon som kan bidraga med andra alternativ?
 
Min variant starter med en rød saft og sukker som kokes opp med et utvalg krydder som har julesmak :D nellik og kanel sammen med ingefær og et par andre somjeg varier litt med avhengig av hvilken retning jeg vil ha på grunnlaget. Skal det være en alkoholfri så mer saft og vann, ellers rødvin - varmes opp til behaglig drikketemperatur.
 
21B97E22-7E9A-432F-876F-C3F8E719ADB4.jpeg Om man är ute i god tid kan man göra denna glögg. Den blir stark och god och inte så väldigt söt. Blir bara godare av att lagras, gärna från en jul till nästa.
Det är ett recept från Höganäs där det sägs att man ska sätta igång jäsningen när det är höstmarknaden där, sista helgen i oktober.
 
För min del är det denna glögg som gäller;)

cognacglogg.jpg

Om jag önskar att själv göra något som värmer och är gott brukar jag göra varm oboy med en skvätt cointreau.
Otroligt enkelt och gott!

//Jocke
 
Senast ändrad:
JULGLÖGG Skall göras runt midsommar!! Då blir det bäst till jul

6 liter svagdricka (Tomelillas !!!)eller liknande EJ ÅBRO !!
2 ½ kg strösocker
75 gram jäst
1 påse kardemummakärnor (½ dl)
½ kg russin
1 bit ingefära
3 st kanelstänger
¾ dl hela nejlikor (2 påsar)
5 skivade råa potatisar (frysta i 5 timmar)
2 stycken pomeransskal
Häll socker och svagdrickan i en hink (minst 10 liters)


Rör tills sockret lösts upp.

Häll nu ner resten, täck med gladpack och låt stå i 4-5 veckor.

Sila 2 gånger och häll på flaskor.

Starkt och gott!!
 
Tillbaka
Toppen