• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Genom vindrutan

Jappe

FD HBK Medlem
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: Genom vindrutan

Jag hittade en genväg mellan två motorvägar i Tyskland. Tyvärr var jag den inte den ende som hade hittat denna genväg. Hela den internationella långtradartrafiken hade hittat samma genväg genom den f.d. fridsamma lilla byn! På skylten lite längre fram står det vad byborna tycker om de politiker som inte vill stänga genomfartstrafiken för tunga fordon! Det var verkligen ord, hårda ord och inga visor! Jag förstår byborna fullt ut! Det var för djävligt!

På skylten står det: "Svininfluensa? Nej! Trafikpest!

trafikpest.jpg
 
Senast ändrad:
F

F.d. 29925

Guest
Sv: Genom vindrutan

Datum 17-9-12

Blev stoppat på sidovägen mellan Burg och Puttgarden på grund av en trafikolycka. Som tur var kunde jag rätt snart hitta en sidoväg med hjälp av GPS:n.


Tyvärr blev resultatet inte det förväntade då min extremt smala väg inte tillät varken vändning eller fortsatt färd då vägen slutade precis där den ursprungliga olyckan hade hänt. Men visst blev man förvånat när sjukvårdshelikoptern landade nästan precis framför näsan. Det tog c:a en timma innan helikoptern med patient lyfte. (Den mest akuta behandlingen utfördes faktiskt i den större av de tre ambulanserna som fanns på platsen innan helikoptertransporten.)
 

Bilagor

F

F.d. 25023

Guest
Sv: Genom vindrutan

Hej Göran, fina bilder!

Men tog du inte dem i Frankrike på väg till Millau med gruppen via Gorge du Tarn i stället för stora vägen? En jättefin ravin med några riktigt trånga passager!

Goa hösthälsningar, snart åker vi iväg igen, den 4:e oktober frå Bengt i Örkelljunga. Hoppas vi syns igen!

Här ett par bilder till från samma ställe..

P1030067 (Large).JPG

P1030056.JPG

anita&jyrki:)
 
Senast redigerad av en moderator:

Pricken

HBK Medlem
Inlägg
54
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
2746
Sv: Genom vindrutan

Tack för ditt påpekande. Visst var det i Frankrike, ej i Tyskland som bilderna togs. Kan bara skylla min förväxling på att vi på den resan hade så fin vägledning av Dig & Anita så jag behövde inte fundera på var jag befann mig.

Ha en trevlig resa och vistelse söderöver när ni snart far ner igen. Hälsa våra tidigare medresenärer om ni råkar stöta på någon.
Göran
 

Ragge 358

HBK Medlem
Inlägg
5.476
Kommun
Jönköping
HBK-Nr
358
Sv: Genom vindrutan

Här en bild ifrån Skåne här var det bara att ställa sig på hejdaren och åka in o plåta. Tyvärr var det stängt pga av en sjuka på buxbomen så därför fick man ej gå och titta på deras 400 meter långa häck. Vilka fina slott o herresäten vi har i Sverige. Stället heter Gunnarstorp.


1-DIV 004.JPG
 
Toppen