• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Flugfiske

Persson

HBK Medlem
Inlägg
87
Kommun
Laholm
HBK-Nr
3089
Hej ! Har köpt mig flugfiskeutrustning och skall nu försöka lära mig flugfiska någon mer som går i samma tankar kanske vi kan fiska ihop någon stans ock lära lite av varandra eller någon som har tipps att ge.
Gunnar
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Sv: Flugfiske

Du som bor i Laholm har alla förutsättningar (inte minst med flugfiske) i vilken riktning du än vänder dig. Testa gärna Falkenberg (Ätran) där jag har flugfiskat i många år. Gå med i deras klubb och lär dig mer... Fantastisk sammanhållning med resor, klubbevenemang, otroligt go'a kompisar och mycket mer...
 

hike

HBK Medlem
Inlägg
306
Kommun
Lindesberg
HBK-Nr
15163
Sv: Flugfiske

Hej.

Då har du valt en trevlig sysselsättning. När man väl börjat kommer det snart att man binder sina flugor själv och sen att man bygger sina egna spön. Finns inget bättre än att få en fisk på en fluga man bundit själv som sitter på ett spö man byggt. Sen kommer en tid då man kan ligga på slänten ner mot vattnet och bara njuta av att titta på hur fiskarna vakar utan att få panik av att rusa ner och slänga flugan i vattnet. Allt har sin tid. Vill man läsa böcker om flugfiske i vackra svenska fjällmiljöer rekommenderar jag att man lånar böcker på biblioteket av Gunnar Westrin Westrin - Fönstret mot norr då har man många trevliga stunder under vintern att planera sina flugfiskeresor om man känner för det.

Ha ett riktigt skitfiske :) (så man säger när man önskar lycka till)
 

lenandera

FD HBK Medlem
Inlägg
124
Kommun
Svalöv
HBK-Nr
14091
Sv: Flugfiske

Instämmer med föregående talare. Du har skaffat dig en fantastisk hobby med mycket njutning framför dig. Vill ta tillfället i akt och rekommendera Mikael Engström som även han är en fantastisk skildrare av fiske. Tyvärr är det länge sedan han skrev något fiskerelaterat men det han har skrivit är både informativt och lustfyllt.
 
Toppen