Fläskkotletter

kuga

HBK Medlem
Inlägg
6
Kommun
Linköping
HBK-Nr
20044
Fläskkotletter med inlagd strimlad Paprika.

4 st Fläskkotletter
3 dl Grädde + eventuelt lite mjölk för spädning
1 burk inlagda hela Champinjoner
1 burk inlagd Paprika (finns på willys oftast)
Salt + VitPeppar
Ris för 3-4 Personer

Salta och Peppra köttet och banka köttet bägge sidorna.
Klipp ett till två snitt i fett kanten så lyfter inte köttet så mycket.
Stek Fläskkotletterna.
Häll i Grädden och låt puttra15-20 min. (sätt på Riset när du hällt i Grädden)
Lägg i Champinjonerna (är dom stora dela dom)
Lägg i Strimlad Papprika börja med ca 3 mat skedar
rör om lite och smaka av lägg i mera papprika efter tycke o smak
krydda såsen mera med Salt o Peppar efter smak.
Låt puttra ca 5-10 min. här kan man späda med mjölk om såsen
har kokat ihop mycket, glöm inte att röra om lite då och då i såsen.


Kan med fördel frysas in till matlåda men blanda ris och sås väl först.
 

Alve

HBK Medlem
Inlägg
2.707
Kommun
Ödeshög
HBK-Nr
338
Sv: Fläskkotletter

Vi hittar bara kotletter som man behöver sax till för att kunna äta dem. Har du tips om inköpsställe där man säljer kött som inte är som gummisulor?
:)
 

Paulkaj

FD HBK Medlem
Inlägg
120
Kommun
Hörby
HBK-Nr
126
Sv: Fläskkotletter

Willys märkta Garant (egna) brukar alltid våra goda
Hej
I min storbutik ,håller inne med namnet på grund af sekurity.
Har jag köpt både gris och nötkött som jag tror är gjort av gummi.
En sak är klar at det skall käkas en väldig massa gamla mjölkor vid det her laget.
Ha det bar
Paulkaj
 

Alve

HBK Medlem
Inlägg
2.707
Kommun
Ödeshög
HBK-Nr
338
Sv: Fläskkotletter

Då det gäller nöt misstänker jag att det blir för dyrt att hängmöra. Lokaler och tid. Grisarna utfordras tydligen för att inte bli feta. Konstigt att de inte ramlar omkull. Vi vet ju nu att man varken blir fet av fett eller grön av grönsaker.

Saknar gamla tiders fläskkotletter, möra och med kappa.
Mums.
 

kuga

HBK Medlem
Inlägg
6
Kommun
Linköping
HBK-Nr
20044
Sv: Fläskkotletter

Hej

jag köpte oftast i en kött butik vid lilla torget i Linköping, men
dom har stängt nu..tror att det finns en till där om jag mins rätt.

Men det går ju med en bra kötthammare samt att köttet får sjuda
lite längre.

vet inte om det finns nå gris bönder här nere, köpte alltid en halv gris förut hos bönderna styckat o klart lite dyrare men smaken över väger priset.
 
Toppen