Sv: fett i gråvattentank?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Värme???
Vid restaurang-diskmaskinen på jobbet - står det: (ungefär såhär)
- skölj inte (innan maskindisk) i högre temperatur än 35 grader - då kan fettet "bränna fast".
Tror själv på att torka av med papper innan disk - och pytsa i lite extra diskmedel mest varje dag.
Nja, en liten rättning kanske är på sin plats.
Fett smälter alltid och blir flytande vid värme, medan äggviteämnen och proteiner koagulerar och kan på så sätt ge en yta som är en bra grogund för elaka bakterier.
Därför ska rengöring och fördisk i köksmiljöer ske vid en temp av max 35 grader.
När fett kallnar klumpar det ihop sig, försök diska en stekpanna med kallt vatten...och hur ser diskborsten ut efteråt?
Den skylten har nog kommit upp på grund av miljöskäl, det finns ingen anledning att spola av med kokhett vatten, vilket många gör, även hemma.
Maskinen diskar sedan i temperatur mellan 55-65 grader, och slutspolar strax över 80 grader, detta för att motverka att bakterier blir kvar på diskgodset, då en restaurangdiskmaskin till största delen diskar med samma vatten gång efter gång, och det endast är slutspolningen som sker med nytt vatten.
//Tommy