• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Fönsterlisten blåste sönder

Therese Johansson

HBK Medlem
Inlägg
2
Kommun
Götene
HBK-Nr
27922
Har en husbil Fiat Dukato -03 med ”mössa”.
Åkte hem från camping i söndags och hörde en smäll, som om en fågel åkt in i bilen, men när vi kom hem visade det sig att fönsterlisten till fönstret över passagerarsidan på överhänget blåst loss!!!
Fönstret sitter alltså kvar med gummilist och allt, men plastramen runt fönstret har släppt i lim och fäste så den delen som sitter för fönstret är borta!
Har sökt med ljus och lykta efter en ny ram men är osäker på andra märken än just Birkholz då ramen ska in i en skena upptill!
Någon som vet vart jag ska söka?
Husvagnsskroten har inget och har kollat massa andra sidor...

/Thessan
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
18.112
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Hvem har laget påbygget, Fiat er chassi og brukes i 80% av alle husbiler. Birkholz tyder på at det kan være en Hymer du har - et lite problem her er at endel fønster ble laget spesiellt for Hymer. Beste mulighet er å kontakte et Hymer verkstad om det er en Hymer du har. Mesteparten av produksjonen hos Birkholz gikk til Hymer.
 

rijar

HBK Intresserad
Inlägg
1
Kommun
Sala
Råkat ut för precis samma sak. Nu var jag dum nog och var ärlig mot försäkringsbolaget och sa att det blåst av. Skulle ha sagt att det kom en sten eller fågel då hade försäkringen täckt detta.
För mig är det köksfönstret som är borta alltså ytterfönstret. Det går bra att beställa nytt från Hymercenter för 20 500kr. En helt absurd summa! Har ögnat genom varenda skrotsida på nätet (sverige) för att hitta ett begagnat men det verkar omöjligt att hitta ett i samma storlek. Någon som har några matnyttiga tips är jag väldigt tacksam.
 
Toppen