• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Dieselpris Danmark

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5.287
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Sv: Dieselpris Danmark

9,63:- i dagens kurs är ju väldigt bra. Det närmaste jag nyss har se var igår i grannorten Frändefors 11,07:-. Men så lågt som det danska priset är nog en utopi i Sverige där drivmedelpriset tydligen höjs efter nyår.

Bennie
 
F

F.d. 29954

Guest
Sv: Dieselpris Danmark

Såg igår, tisdag 2015-12-15, ett pris på 10.56kr/liter hoss Preem i Falköping.
Det är det lägsta i Sverige som jag sett på länge.. Men som sagt, vi är ju i Sverige och sådana priser får Mp att må illa, och då kommer snart förslag att höja priset ytterligare.. Undras vilka det är som röstar på dessa bränsleprishöjare egentligen? Man träffar dem aldrig i det verkliga livet så man kunde ta debatten med dem. De lär vara folk som åker kollektivt och tror att det inte drabbar dem, men högt bränslepris höjer ju alla priser så småningom....
 

pekke

HBK Medlem
Inlägg
624
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
11047
Sv: Dieselpris Danmark

Har vi redan glömt vad som beslutades på klimatmötet i Paris?
Läs den här ledaren i NWT som klart och tydligen sammanfattar vad de beslutade i Paris.

Välkommet klimatavtal - nwt.se - Ditt Värmland, just nu

För de som inte orkar läsa hela ledaren så räcker det med slutstycket.

Citat:
"
Det enda de 195 länderna gått med på är att var femte år rapportera om vad de gjort för att minska sina koldioxidutsläpp, men det finns ingen översyn eller ens något tvång med hot om sanktioner för de som underpresterar. Det hela bygger på frivillighet som gör att länder kan sätta sina egna mål. Parisavtalet tar faktiskt bort de legala skyldigheter att minska utsläppen som funnits i tidigare avtal. Ännu en anpassning till verkligheten.
Mot den här bakgrunden är det lite märkligt att avtalet hyllas av så många klimataktivister, men de har väl gått på sin egen retorik, och dessutom har det ju gått en hel del prestige i det hela. Slutintrycket från klimatmötet i Paris är ändå att världen som helhet inte kommer att reducera sina utsläpp av växthusgaser, och därmed har förhoppningsvis hela klimatdiskussionen nått sin kulmen och kan gå in i en mer sansad och konstruktiv fas. "


Alla länder är fria att göra som de själva vill !
 

bosse b

HBK Medlem
Inlägg
1.292
Kommun
Linköping
HBK-Nr
548
Sv: Dieselpris Danmark

Man forventer at prisen på diesel i Danmark i løbet af 8 dage kommer ned på ca 6:50 DKK .
Man får vad man betalar för,hör man ofta. Så det kan inte vara mycket kraft i den dieseln
Som tur är så är tanken full med hyggligt dyr dieslel. Så huka er i vår när jag kör om:twitcy:
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5.287
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Sv: Dieselpris Danmark

Man börjar tröttna på detta evinnerliga svammel om miljön. Här hemma i Svedala har dom styrande fått ett argument för att lugga invånarna på ännu mer pengar. Att höja skatter & pålagor för att folk ska köra mindre är ju skitsnack, i alla fall när det gäller den tunga trafiken & husbilar. Den tunga trafiken behövs för person- & godstransporter så dom kör i vilket fall som helst & konsumenten får betala. När det gäller husbilar så är det samma sak, man har ju köpt en husbil för rekreation & upplevelser så man kör så länge man är i stånd att betala vad det kostar. Det är väl ingen av oss som har bilen avställd hemma på gården & tillbringar sin fritid där i denna?:D Samma sak då industrin fick på sig att minska sina utsläpp, vad gjorde man då? Jo, man introducerade handeln med utsläppsrätter vilket innebar ytterligare ett sätt att lugga industrin på pengar. Min åsikt är att man värnar inte om miljön genom att öka skatter & pålagor. Att man har miljökonferencer & kommer överens om en massa miljöfrämjande saker är ju jättebra men efterlevnaden av detta kan ju ifrågasättas. Det är ju bara att titta bakåt så ser man hur effektiva tidigare överenskommelser har varit.

Bennie
 

Ingalena

FD HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
9975
Sv: Dieselpris Danmark

Om du är I Danmark, så se till att vara där en söndag eftermiddag eller kväll , för då är det för det mesta REA på drivmedel!!
 
Toppen