• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Danmark

HenkeAls

HBK Medlem
Inlägg
616
Kommun
Tranemo
HBK-Nr
35376
Medlemskap
2024
Har tillbringat några dagar i Danmark och har bara positiva saker att säga. Åkte Öresundsbron och det var inga kontroller så Coronatestet som togs i Malmö för 400 kr var ju överflödigt.....Pratade med andra svenskar som hade samma erfarenhet! Bodde 3 nätter på ställplatsen vid Kastrups Lysybåtshamn. En fin och lugn ställplats med tillgång till gästhamnens toa och duschar samt el för 160 dkr. Det var aldrig mer än cirka 50% beläggning trots högsommar och närhet till Öresundsbro och motorvägar så den trängsel och husbilsboom som verkar råda i Sverige finns nog inte i Danmark! Och det fina var att man betalade för ett dygn alltså 24 timmar från och med ankomsten! Det skulle svenska campingar höra som ju snart väcker folk på morgonen för utcheckning vid 10-11 tiden! Det fanns fina bad och sandstränder strax norr om ställplatsen och 3-4 km fin cykelväg in till Köpenhamns centrum. Som storstad känns Köpenhamn väldigt lugnt och tryggt och det finns inte några gäng av sådant klientel som snart förstört tryggheten överallt i Sverige. Och den som åker runt lite i Danmark kan glädjas åt billig diesel. Cirka 10 dkr vilket blir drygt 14 kr/litern! Danmark är inte heller så dyrt som många tror! Livsmedel, vin och öl i affärerna är ofta billigare än i Sverige särskilt det senaste medan restauranger är dyra både på mat och dryck. Så sammanfattningsvis är Danmark en trevlig destination för en minisemester och det finns ju många alternativa vägar med färjor och bro från Västsverige.
 

Stig

HBK Medlem
Inlägg
1.718
Kommun
Varberg
HBK-Nr
12151
Medlemskap
2024
Låter trevligt. Skönt också att de har klarat ut alla problem i Nörrebro med gängen och så de slipper alla extrakontroller.
Nu kan man ta sig en tur dit.
Att Danmark har mindre problem med gängkriminalitet kan antagligen bero på att de är betydligt mer hårdföra vid bemötandet av dem än vad som råder här, där finns t.ex inga ungdomsrabatter, det som här leder till en tid på ungdomsvårdinrättning ger i Danmark mångåriga fängelsestraff samt att de därefter i regel utvisas (om de är av utländsk härkomst).
Vi har själva bekanta i Danmark och vi upplever att kriminilateten är mindre påtaglig där än vad man alltmer ser på många orter här. (även om den givetvis finns även där).
 
Toppen