• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Dåligt tryck i vattnet

Anders Dose

HBK Intresserad
Inlägg
48
Kommun
Torslanda
Hej, sen uppdatering: tämligen säker på att vattenpumpen gått och skall skruva loss och demontera den och se om man kan upptäcka orsaken. Är det någon som bytt delar i en vattenpump? Är det värt det eller lika bra att byta ut hela pumpen?
 

Anders Dose

HBK Intresserad
Inlägg
48
Kommun
Torslanda
Prova koppla loss den vita slangen från kopparröret och stoppa den i en hink och kör sedan pumpen. Om vattentrycket är normalt finns felet efter pumpen, om vattentrycket är dåligt finns felet före eller i pumpen.
Hej igen, sen uppdatering: kopplade loss vattenpumpen och körde den via ett 12V batteri samt kopplade och satte ner inkommande slang i en spann med vatten. Fungerar hur bra som helst. Dags att prova det som du säger med att koppla loss utgående till en spann. Någon annan som har någon idé vad orsaken kan vara. När man sätter på kranen så hörs det ett brusande ljud från området kring vattenpumpen men det är svårt att lokalisera
 

Anders Dose

HBK Intresserad
Inlägg
48
Kommun
Torslanda
Min slutsats är att felet på något sätt berodde på att vattenpumpen slutade fungera i samband att jag inte tömde ur allt vatten inför vintern. Efter det att jag kopplade loss den och monterade isär och testkörde den i mitt garage så fungerade den och sedan även i husbilen. Skumt men så är fallet.
 
Toppen