Cuben, på rullande hjul

Micke & Annika

Husbilsplatsadmin
Inlägg
243
Kommun
Nyköping
HBK-Nr
29444
Medlemskap
2022
DAGS IGEN


När jag läser förra inlägget där vi ställde in husbilen, så fanns det inte på kartan att Putin skulle starta ett krig i Ukraina. Annika sambo var lite nyfiken på åka till Ryssland men jag har stretat emot lite, inte lockande att köra husbil genom det landet. Var där ett par ggr i början på 90 talet med hjälpsändningar då Sovjetunionen föll. Men å andra sidan St Petersburg hade jag kunna sträcka mig till, dock med vanlig charter eller liknande. Såg det gick en kryssning från Värtahamnen i Sthlm, men som läget är nu så vart det avslag på alla Rysslands planer tills vidare. Hur som så har ju Putins manöver klart begränsat friheten för oss att resa som vi vill i Europa. Även om vi sagt vi skulle hålla oss hemma i år så är det just begränsningen han skapar, osäkerheten hur det kommer bli som ställer till det.

276058593_315794493985626_567847387476718550_n-1024x768.jpg
Fler som behövde tvätta bilen idag!
Har även lyckats klara av Corona under februari i år. Tänkte jag skulle tillhöra dom sista unika som inte fick skiten, nåja vart en plump i protokollet där. Vart som en jobbig influensa med feber och hosta från helvetet där jag trodde jag skulle gå av på mitten. Nu har halsen kurerat sig och jag är helt återställd men det var tungt ett tag att bara ta en promenad runt kvarteret. Men håll er i skinnet, det ska jag göra. Corona är på intet vis över som det låter och jag läser idag att Shanghai ska köra en lockdown igen. Så tids nog har vi nog skiten här igen, ta sprutan sluta tramsa nu.


Igår lördag var vi och hämtade ut husbilen efter 2,5 månader i garage. Morsan kallar den för husguden, förstår inte vad hon menar......Vi har tecknat ny p plats i år som gör att vi kan komma och gå som vi vill eller åka in och ut som vi vill utan att begränsa oss med ett garage. Även om det har vart en bra plats så var det dags att byta då vi har en kanonbil för vintercamping och dessutom köpte vi ju på oss nya vinterdäck då vi byte till den vi har idag. Det är tre hål i huvudet att sätta på vinterdäck och sedan ställa upp den i ett garage ! Men först ska vi reggbesiktiga den på fredag då vi tagit bort en 30 kg dragkrok som vi aldrig skulle ha använt oss av. Sedan har vi sedan ett år tillbaka även tagit ut reservhjulet. Smäller ett däck får assistans försäkringen rädda oss. Knasar det så har vi ju faktiskt huset med oss! Planerna för resandet är just nu lite oklara då Annika sambo dragit på sig ett heltidsjobb. Jag jobbar fortfarande hemifrån tillsvidare. Så nu blir det nog mest bara små turer på helgen för att vara hemma på söndag igen. Vi har en liten plan på att evt bosätta oss i husbilen på veckorna så sambon kommer närmare sitt jobb. Vi provade det förra året och det gick väldigt bra. Sen åker vi hem på helgerna och bor som vanligt, helt bakvänt men ett nog så trevligt test.

277320630_934725343859056_6108076079665335702_n-767x1024.jpg
Lunchdags på lördag varmt och blåsigt!
Som vanligt är min önskelista lång som till jul ;-) På önskelistan står ny TV då vår gamla gick bananas förra året och vi köpte aldrig någon ny då. Men nu har jag mätt ut för en 24" så det blir det inom kort. Sedan ska jag uppdatera routern vi har så det blir jämnare styrka när vi surfar. Funderar på om jag ska sätta en utomhus antenn på taket. Som vanligt vill jag byta till Litium batteri. Funderar på om jag ska bygga eget eller om jag ska vara lite lat och bara köpa och byte rakt av. Idag har vi två Varta AGM 105Ah som är från 2017 och dom fungerar utmärkt men Litium lockar med lägre vikt och mer ström. Dock kostar det på lite och med dagens dieselpriser så vet i tusan. Sen har jag hittat nytt dusch handtag ett som ger en ångliknande dimma men du blir lika blöt som vanligt. Allt för att spara vatten och kunna ligga ute lite längre utan att behöva åka in och fylla vatten etc. Sist men inte minst så ska bilen servas, byta motorolja lär jag klara själv men sedan tänker jag byta i automatlådan också. Den fick slita förra året i Italien och när jag kollade när dom byt senast så har dom nog aldrig gjort det kom jag fram till.


Så mao kan vi konstatera att husbilssäsongen 2022 är startad, nu kör vi!
 

Micke & Annika

Husbilsplatsadmin
Inlägg
243
Kommun
Nyköping
HBK-Nr
29444
Medlemskap
2022

UTE ELLER INNE, HEMMA ELLER BORTA !​

Tanken var att vi skulle ta med husbilen förra söndagen och åka upp mot Tullgarn, Järna trakterna för att ha närmare till jobbet. Men vi la ned det på söndagen då vi var på väg hem efter en helg i Norrköpings trakten. Efter en titt på vädret som vart nu i veckan så näää vi avvaktar ett par veckor till, vi fricampar och på sikt så tömmer vi ju batterierna om vädret är så illa som det vart. Så vi vart hemmavid ytterligare en vecka. Men fram i maj då bosätter vi oss troligen i husbilen igen !

20220402_143219314_iOS.jpg


Premiär bubbel!

Förra helgen var ju premiär för husbilsäsong 2022. Vi hade ju hämtat ut bilen från vinterförvaringen helgen innan och nu var det dags att lufta den. Men först väntade reggbesiktning eftersom jag tagit bort 30kg dragkrok som jag aldrig använder eller kommer använda. Hade försökt mig på att boka det här i Nyköping på Opti men det sket sig kapitalt eftersom jag skulle ringa teknikern och förklara vad som skulle göras…..Ringde Bilprovningen och det vart klart direkt. Tid fanns i Södertälje 1 april ! Så jag gav mig iväg ditt efter några telefon möten på arbetet. Det var strålande väder ända fram till Järna sedan började det flistra lite smått och innan jag var framme i Södertälje, Moraberg så var det full snöyra! Var lite brydd då jag körde upp och började möta bilar som var som iglos, funderade på vart dom vart!

20220401_175506943_iOS.jpg


Södertälje!

Nåväl in på besiktningen och trodde i min enfald att jag skulle både reggbeikta bilen och få den besiktigad som vanligt, men icke så går det inte till. Var sak har sin bokning kan man säga. Muttrade och svor lite och snackade med teknikern som efter 10 min ropade på mig och sa att vi kan besiktiga bilen också eftersom vi har ett återbud, hen som skulle ha tiden hade krockat i snöyran! Tack för det då kör vi. Bilen gick igenom med rent papper vad annat att vänta, hade ju förberett det vanliga med triangel, smort bältena med silikon, kollat lysen o spolarvätska. Finns väl inget värre än att få en 2:a på trasig lampa eller tom spolarvätska.

20220401_180135494_iOS.jpg


Järna parkering

Körde hem igen och nu var snöstormen eter värre och låg i jämnhöjd med Järna, tack och lov behövde jag svänga av och ta ett nytt telemöte där så jag satt bakom Big Burger i rykande snöyra och hade möte en timma och under tiden han det dra vidare. Det roliga var att då jag fortsatte hem så behövde jag bara köra 2-3 km så var det torrt och fint igen….
Så hem och inväntade sambo Annika och så var vi ned på OKQ8 här i stan och tankade vatten eftersom dom inte öppnat påfyllningen nere i hamnen ännu. Klockan rann iväg så vi sa vi tar en ställplats nära och det vart och vi valde att köra lite kortare än brukligt. Hamnade nere vid Cafe Säterdalen där det finns ca 10 ställplatser utan någon form av lyx öht förutom WC som är öppen endast då cafét är öppet. Men vad gör det, vi har ju WC i husbilen som vi också använder! Caféet var ju säsong stängt, men vi ställde oss som enda bil på parkeringen bredvid och hade en riktigt trevlig kväll om än lite kylig, på utsidan. Nu var säsongen 2022 invigd!

20220401_173040041_iOS.jpg


Cafe Säterdalen

Dagen efter så kollade vi in alternativen och fastnade för Lindö Hamnkrog några km utanför Norrköping. Tog färjan som påpassligt nog går direkt från Cafe Säterdalen. Skenäsleden heter den. Ligger fint nere vid vattnet med utsikt över Bråviken. Dessutom har dom fyra ställplatser på asfalt och sist men inte minst ligger restaurangen 50m från ställpltserna och dom har väldigt bra service och mat. Så vi avslutade kvällen med en god pizza och en stor stark Men innan vi kom fram till Lindö så var vi ett par timmar på Mauritzbergs slott & golf. Vädret var vackert om än lite kallt men i lä så kunde vi tom ta fram stolarna och satt ute ett par timmar innan vi gav oss av igen. Allt var stängt även här men väldigt fina strövområden runt slottet och nere i hamnen. Stötte på ett par icke svenskar (engelsk talande) som skulle slå lite bollar på driving rangen! Brrr det lät kallt….

20220402_142539360_iOS-1.jpg
20220402_142545212_iOS.jpg


Mauritzbergs slott & golf

Somnade gott på kvällen nere vid Lindö och dagen efter körde vi in till Norrköping och lunchade med sambo Annikas son som bor där. Sedan var det dags för hemfärd och omgruppering från att vara ute hela veckan till ännu en vecka på hemma plan. Husbilen har vi parkerat vid Sjösa strax utanför Nyköping på en gigantisk parkering med både bärgare och polis närvaro. Området är inhägnat med låsbar grind. Polisen har avställningsplats för beslagtaget gods/bilar här och det finns även en bilbärgare med 24 timmars jour så det är alltid folk i rörelse. Detta i sig gör att vi numera har bara 10 min till husbilen och kan dra iväg på kort varsel och samtidigt så har vi möjlighet att göra lite små fix som det blir men som vi inte har haft möjlighet att fia då vi tidigare parkerat på gatan utanför där vi bor.

20220402_142551275_iOS.jpg
20220402_142605767_iOS.jpg


Lindö Hamnkrog

Så nu väntar vi ut vädret innan vi tar nya tag och flyttar ut i husbilen på veckorna och bor hemma på helgerna, tvärtom liv men ack så bra. Orsaken är att sambo Annika jobbar i Södertälje och med dagens bränslepriser så kostar det på att pendla 12mil dagligen. Jag jobbar i Tumba men har möjlighet att jobba hemifrån, men nu kan vi samåka och spara mil på så sätt.
 
Toppen