Generell fråga Byta halvljuslampa Rapido 10066

Jizeta

HBK Intresserad
Inlägg
2
Kommun
Tyresö
Har någon lyckats att byta en helt vanlig H4 lampa på en integrerad Rapidomodell? Har en 10066 från 2011 där halvljuslampan måste bytas, en smal sak trodde jag. Såvida man inte är skapt som "Barbapappa" så är det ju helt omöjligt att komma åt lamporna från fronten om man öppnar huven.. Har ingen större lust att åka till verkstaden för att byta en jäkla glödlampa..
Tips emottages därför tacksamt..
 

Jizeta

HBK Intresserad
Inlägg
2
Kommun
Tyresö
Tack för snabbt svar :) Hittade luckan under ett par centimeter snö, men precis som du säger så bör tas däcket bort och framvagnen hissas upp för att komma åt lampan ordentligt och där faller det för mig då jag inte har dessa möjligheter. En synnerligen korkad konstruktion kan jag tycka då just lyset är en hyffsat väsentlig del av mörkerkörning och borde då vara enkla att komma åt att byta (för självklart så tycks lamporna alltid gå sönder just på kvällen på en enslig landsväg). Det blir till att åka till verkstan istället för lampbyte..
Men återigen tack för snabbt svar!
 

WillerWalle

HBK Medlem
Inlägg
267
Kommun
Tibro
HBK-Nr
24641
Jag har tidigare bytt alla yttre lampor under sommarhalvåret. Cirka var fjärde år, detta för att om möjligt förekomma dessa besvärliga situationer. Kommer att fortsätta med det då HB blivit några år till.
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
17,791
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Holder med siste skribent, lampene mister effekt over tid. H4 halvlys burde byttes etter 3 til 4 år om bilen er i helårs bruk
 
Toppen