Hej, nu är det ett bra tag sedan så jag får fuska lite och kopiera förklaringen

.
Men grunden till värdet är att ett batteri kan ju fungera skapligt på sommaren i värme och en motor som går runt relativt lätt i förhållande till svinkall vinter som då påverkar både batteri och seg motor med seg olja m.m. och batteriet hinner vika sig innan motorn startar.
Kopierat...
"
CCA betyder “Cold Cranking Amperes” och det är ett mått på den ström som ett full-laddat nedkylt
batteri kan leverera vid −18 °C under minst 30 sekunder innan batteriet (tillfälligt) når så låg spänning som 7,2 V (1,2 V/cell)."
Det här är ett standardmått som används, och troligen har din mätare några fler bokstavskoder än CCA beroende på att det finns olika standarder som vanligt för att beskriva samma test.
Men CCA är nog vanligaste metoden här och det värdet skall stå på batteriet.
Det värdet skrivs då in i mätaren, och ett nytt och nyladdat/efter viss vila, löst batteri skall klara den testen helst med marginal utan tvekan.
Mätaren skall ju kunna kolla värdet även när det inte är -18° och det är då mätelektroniken kommer in och finkänsligheten för liiite dålig kontakt, så mätvärdet kan visa fel även om batteriet är bra.
Var sedan gränsen går för lite dåligt till att det är lika bra att byta ut batteriet innan man får problem vet i sjutton. Rätt god marginal brukar finnas under CCA värdet som står på batteriet.
Var sedan gränsen går för att få ett batteri utbytt mot ett nytt med endast CCA värdet som stöd är nog också "skrivet i stjärnorna".
Hoppas det förklarade lite, M.v.h. JANKRO.