Avställning i spanien

Krister Ursula 18

HBK Medlem
Inlägg
1.920
Kommun
Ängelholm
HBK-Nr
18
Medlemskap
2022
Om du vill utnyttja reseförsäkringen maximalt kan du göra på detta sättet.

Du har 45 + 140 dagars reseförsäkring på din HBK förs. Husbil i kombination med hemförsäkring. Vid resa med husbil.
Försäkringen börjar gälla när du lämnar hemmet.

Du åker till exempel ner till Spanien och Portugal och efter upp till 185 dagars resa, ställer du in din husbil på förvaring och flyger hem, där du ställer av din husbil.

Under resans gång har du även haft möjligheten att enl. avtalet, göra en resa till exempelvis Gran Canaria på 7 dygn, utan att avbryta din resa med husbil.

När du sedan flyger ner för att hämta ut din husbil från förvaringen, har du den vanliga 45 dagars reseförsäkringen att nyttja på resan hem med husbilen.

Detta utan att köpa extra dagar på reseförsäkringen.

Tänk bara på att reseförsäkringen enbart gäller för personer skrivna på samma adress..

Detta är ett exempel på mina tankar hur man kan göra.

Krister.
 
Senast ändrad:

görank

HBK Medlem
Inlägg
265
Kommun
Klippan
HBK-Nr
5340
Medlemskap
2021
Det är inte bara att jag påstår, jag skickade även en kopia på mailsvaret jag fick från Folksam och trodde då att du skulle vara nöjd med svaret.

Måste göra klart för alla att klubben har inga mandat att agera i olika försäkringsärende mellan Folksam och klubbens medlemmar. Från HBK,s sida har vi 2 representanter som har kontakt med Folksam och det är Krister Jepsson och undertecknad. Vi är bara en länk mellan klubben och Folksam och inga försäkringsspecialister.

Ett exempel är att 2015 var det mycket prat här i forumet om avställningsförsäkring i EU. Detta förmedlade jag till Folksam. Dom kom då tillbaka med det glädjande beskedet att det är ok för HBK,s medlemmar. Detta förmedlade jag i en tråd 2015. Tråkigt är att många av Folksams medarbetare har dålig koll på vad som gäller. Vi har naturligtvis påpekat detta och det är allt vi kan göra.

Så konkret är det så att vi har inga bindande avtal med Folksam utan dom har erbjudit oss en rabatt på deras försäkringar, mer än så är det inte. Skulle det vara så att någon har kontakt med något annat försäkringsbolag som kan erbjuda bättre villkor är det fritt fram att presentera dessa. Tänk bara på att om man ska förhandla i klubbens namn fodras det ett godkännande från styrelsen.
Det var texten som kopierades. Hade du vidarebefordrat det hade det framgått vem i Folksam som hade svarat dig och då hade det varit klart.
 

viggoboy

HBK Medlem
Inlägg
1.654
Kommun
Trelleborg
HBK-Nr
8644
Medlemskap
2021
Enl. CaravanClub nya försäkring kan man ställa av sin hb i ex Spanien och även bo i den. 90 dagar gäller försäkringen (Normalt 45 i andra bolag) Åk hem - var borta i 15 dagar sedan åk tillbaka.
sök på caravan club försäkring
 
Toppen